Novice

Številne odpovedi za salon v Frankfurtu

Eden izmed največjih avtomobilskih salonov na svetu bo letos na svojih razstavnih prostorih pogrešal vsaj devet avtomobilskih znamk, saj vse več proizvajalcev svoj denar raje namenja drugačnim oblikam oglaševanja na ekskluzivnih dogodkih, spletu in družabnih omrežjih.

Slovenci smo po dolgem času ponovno dobili svoj avtomobilski salon, ki je privabil lepo število obiskovalcev in je pri večini obiskovalcev pustil dober vtis.

Na nivoju najpomembnejših evropskih avtomobilskih salonov pa je nekaj proizvajalcev vozil že sporočilo, da se ne bodo udeležili septembrskega dogodka v Frankfurtu. Med prvimi so svoje sodelovanje odpovedali pri skupini PSA, kjer bosta manjkali znamki Peugeot in DS. Obiskovalci bodo zaman iskali tudi tri znamke skupine Fiat Chrysler Automobiles – Fiat, Alfo Romeo in Jeep, svoje sodelovanje pa so odpovedali tudi pri Nissanu in Infinitiju.

Organizatorji so potrdili odpovedi nekaterih znamk, a se bo na salonu vseeno predstavilo preko 50 novih proizvajalcev iz Evrope, ZDA in Azije. Večino prostih razstavnih mest bodo zapolnili mlajši azijski proizvajalci, ki bodo na salonu prvič.

Kot so v uradni izjavi povedali pri PSA, se salonov ne bodo udeleževali zaradi navade, temveč morajo preučiti ali se jim investicija splača. Namesto tega se bodo kupcem predstavili preko drugih kanalov.

Kot velja že zadnjih nekaj let, se salona ne bodo udeležili niti pri Volvu, po zadnjih neuradnih informacijah pa naj bi manjkal še Mitsubishi.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Urška Radolović.)

Opomba uredništva: po pomoti smo v zgornji novici ob objavi zapisali, da v Frankfurtu ne bo PSA-jeve znamke Citroën. Napako smo popravili, hkrati pa se zanjo opravičujemo.

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Številne odpovedi za salon v Frankfurtu"


Firediver
7 leta 15 dni nazaj

Bo pa VW bolj blestel, ko bo toliko konkurence manjkalo…

 
Novodobna reinkarnacija izvirnega Minija
Poklon legendi: Mazda RX-7