Novice

Do leta 2030 bodo vsi Fiatovi modeli električni

Italijanski avtomobilski proizvajalec je predstavil načrte za prihodnost, v katerih se zavezujejo k elektrifikaciji in skrbi za čistejše okolje.

V sklopu dogodkov, povezanih s svetovnim dnevom okolja, je izvršni direktor Fiata Oliver Francois preko spletne konference predstavil načrte za prihodnost. Po njegovih besedah bo celotna linija Fiatovih modelov postopoma postala popolnoma električna v obdobju med 2025 in 2030, kar bo prispevek italijanske znamke v boju za čistejše okolje v mestih in mestnih središčih.

Podobne zaveze je sicer sklenila že vrsta ostalih avtomobilskih proizvajalcev, kot znanilca tranzicije pa so pri Fiatu preteklo leto predstavili popolnoma električni Fiat 500, ki je na voljo na evropskih trgih. Kmalu naj bi mu najverjetneje sledile še električne različice modelov Fiat 500X in Fiat 500L, pričakujemo pa lahko tudi produkcijsko različico koncepta Centoventi, ki so ga predstavili dve leti nazaj. Po dostopnih informacijah naj bil predstavljen v prihodnjem letu, ko naj bi ga postavili ob bok modelu manjšega križanca znamk Jeep in Alfa Romeo.

Znamka Fiat svojo zeleno orientacijo izraža tudi preko različnih projektov pozelenitve urbanega okolja, ki nastajajo v sodelovanju z arhitektom Stefanom Boerijem. Naslednji večji projekt bo vključeval znamenito testno stezo na strehi njihovega bivšega proizvodnega obrata Lingotto v Torinu, kjer so po zaprtju obrata uredili nakupovalni center. Streho, na kateri se nahaja testna steza, so ohranili kot kulturno znamenitost, sedaj pa jo nameravajo ozeleniti z visečimi vrtovi, v katerih bodo posadili preko 28.000 rastlin.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Fiat. Foto: Fiat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
ë-Jumpy Hydrogen dopolnjuje Citroënovo paleto elektrificiranih vozil
Opel s prvimi fotografijami najavlja novo Astro