Novice

Dražba najstarejšega še ohranjenega Porscheja ni potekala po pričakovanjih

Avtomobila zaradi “šuma v komunikaciji” niso uspeli prodati na dražbi, ki je potekala v sklopu tedna avtomobilizma v Montereyu.

Razlog za neuspešno prodajo je precej bizaren in se tako ugledni dražbeni hiši, kot je RM Sotheby’s, ne bi smel zgoditi. Glede na to, da je bila pričakovana prodajna cena modela Porsche Type 64 okrog 20 milijonov dolarjev, je potencialne kupce že na začetku presenetila prikazana začetna cena, postavljena na 30 milijonov dolarjev. Cena je hitro poskočila proti znesku 70 milijonov, kar je povzročilo precej negodovanja med prisotnimi, nekateri pa so s pomočjo mobilnih telefonov pričeli s snemanjem prodaje domnevno najdražjega na dražbi prodanega avtomobila vseh časov.

Zaplet naj bi povzročil šum v komunikaciji, saj naj bi voditelj dražbe takoj po objavi zneska potrdil, da naj bi bila začetna cena 13 namesto 30 milijonov ter povišana na 17 namesto 70 milijonov. Kljub temu so številni prisotni glasno izrazili negodovanje ter zapustili prostor, v katerem se je odvijala dražba.

Je pa Porsche Type 64 buril duhove že pred pričetkom dražbe, saj naj ne bi bil pravi Porsche, kljub dejstvu, da je ga je naredil Ferdinand Porsche in nosi Porschejevo značko. Po mnenju nekaterih, vključno s strokovnjakom, ki ga je pregledal pred dražbo, avtomobil tehnično gledano ni pravi Porsche, saj ga sestavlja velik del komponent drugih proizvajalcev, kot so Fiat, Volkswagen in drugi.

Po besedah predstavnice dražbene hiše RM Sotheby’s naj bi se zgodila pomota ob pričetku dražbe, napačno razumljeni in prikazani zneski pa naj bi povzročili nepredvideno zmešnjavo v prostoru, zato dražba ni bila izvedena do konca. Po mnenju nekaterih naj bilo dogajanje zrežirano za medije, ki naj bi tako poročali o tem dogodku, namesto o številnih neuspelih dražbah v času tedna avtomobilizma v Montereyu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: RM Sotherby’s.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz širi ponudbo priključnih hibridov z modeloma A 250 e in B 250 e
Porsche Taycan je v 24 urah prevozil 3.425 kilometrov