Novice

DS je poskrbel za osvežitev križanca DS3

Prenova na sredini življenjskega cikla kompaktnemu križancu DS3 prinaša sodobnejši videz in nov informacijsko-multimedijski sistem.

Znamka DS je razkrila novo podobo kompaktnega križanca DS3, ki v prenovljeni različici v imenu ne bo imel več dodatka Crossback. Kot njegov predhodnik, ki so ga prvič predstavili v letu 2018, bo tudi osvežena različica na voljo z bencinskim, dizelskim in električnim pogonskim sklopom, ki mu prenova prinaša dodatne zmogljivosti.

Pri spremembah zunanjosti novega DS3 najprej opazimo posodobljeno zasnovo sprednjega odbijača s sodobnejšo obliko in novo grafiko sprednjih LED luči, nekaj manjših popravkov pa so namenili tudi sprednji maski in obrobam odprtin za zajem zraka, medtem ko so na zadnjem delu vključili zgolj vizualni dodatek črne, ki obkroža zadnje luči. Poleg novih 17- in 18-palčnih platišč so kupcem ponudili še dva nova barvna odtenka (rdeča Diva in siva Lacquered), ki ju je moč, prav tako kot ostale barve, kombinirati s črno ali sivo streho.

Prenovljena notranjost dobiva nov volan in zadnjo generacijo informacijsko-multimedijskega sistema DS Iris z 10,3-palčnim zaslonom na dotik, možnostjo zrcaljenja mobilnega telefona preko brezžične povezave ter naprednega glasovnega pomočnika s podporo štiridesetim jezikom. Premijsko zvočno izkušnjo bo zagotavljal opcijski zvočni sistem Focal Electra z dvanajstimi zvočniki in 515 vati moči. Poleg zaslona informacijsko-multimedijskega sistema bo za varno podajanje podatkov vozniku skrbel še 7-palčni zaslon digitalne instrumentne plošče v kombinaciji s prikazovalnikom na vetrobranskem steklu, medtem ko uporaba aplikacije MyDS prinaša še daljinski nadzor nad določenimi funkcijami avtomobila.

Nabor asistenčnih sistemov standardno vključuje sistem za ohranjanje voznega pasu, sistem za prepoznavanje prometnih znakov in aktivnega zavornega pomočnika, opcijsko bo na voljo tudi sistem DS Drive Assist, za lažje parkiranje pa še sistem Visio Park 2 s 360-stopinjskim pogledom.

Pogonska paleta obsega 1,2-litrski bencinski Puretech 100 v kombinaciji z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom, medtem ko bosta bencinski Puretech 130 in 1,5-litrski dizelski BlueHDi na voljo z 8-stopenjsko avtomatiko. Električni DS3 E-Tense ob 400-voltnem motorju po novem ponuja 115 kW (154 KM) in 260 Nm navora, večja kapacitete baterije (54 kWh) pa ob izboljšanih aerodinamičnih lastnostih in večji učinkovitosti omogoča do 402 km dosega z enim polnjenjem. Polnjenje baterije na hitrih polnilnicah s 100 kW bo prazno baterijo napolnilo do 80 odstotkov v 25 minutah, medtem ko bo polnjenje preko 11-kilovatne stenske polnilnice trajalo približno pet ur.

Njegova proizvodnja bo potekala v francoskem proizvodnem obratu Poissy v Parizu, s prodajo prenovljenega DS3 pa naj  bi v francoskih salonih in na spletu pričeli še v septembru. Cene se pričenjajo pri 30.100 evrih za različico z bencinskim motorjem, 34.700 evrih za dizelsko različico, električni DS3 E-Tens pa bodo francoski kupci lahko odpeljali za najmanj 41.700 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: DS.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Konec proizvodnje Lamborghinija Aventador
Prenova električnega Peugeota e-208