Novice

Električna in hibridna vozila skupine FCA bodo proizvajali na Poljskem

Skupina Fiat Chrysler Automobiles bo z investicijo v proizvodni obrat Tychy na Poljskem zagotovila kapacitete za proizvodnjo novih elektrificiranih modelov.

Trenutno v enem od največjih proizvodnih obratov skupine FCA, ki zaposluje približno 2.500 ljudi, poteka proizvodnja modelov Fiat 500 in Lancia Ypsilon, v preteklem letu pa so proizvedli okoli 263.000 vozil, ki so bila naprodaj na trgih 58 držav širom sveta. S prenovo obstoječega obrata in vložkom v višini 755 milijonov zlotov (približno 170 milijonov evrov) naj bi bil proizvodni obrat že v letu 2022 pripravljen na pričetek proizvodnje električnih in hibridnih različic modelov znamk Jeep, Fiat in Alfa Romeo. Po besedah Jaroslawa Gowina, namestnika poljskega premierja, na  Poljskem pričakujejo, da jih bodo investicije kmalu približale ostalim državam v regiji, kjer že poteka proizvodnja tovrstnih vozil.

Pri skupini Fiat Chrysler Automobiles načrtujejo pričetek proizvodnje treh novih modelov osebnih avtomobilov v drugi polovici leta 2022. Zaenkrat še ni znano, ali bodo tukaj proizvedeni modeli naprodaj tudi na trgih izven Evrope, so pa pri skupini FCA potrdili, da naj bi ponudili elektrificirane različice v celotni paleti modelov Jeep, v elektrifikacijo pa naj bi v roku prihodnjih dveh let skupno vložili 10,5 milijarde ameriških dolarjev (8,75 milijard evrov).

Trenutno sicer po odobritvi evropskih varuhov konkurence poteka končna faza združitve skupin FCA in PSA, ki naj bi že kmalu pričeli poslovati pod skupnim imenom Stellantis.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: FCA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kljub dogovoru britanska avtomobilska industrija še vedno na udaru
Nissan naj bi še zmanjšal svojo prisotnost v Evropi