Novice

Električni Ford Mustang prihaja v Goodwood

Podjetje Charge Automotive s sedežem v Veliki Britaniji za festival hitrosti Goodwood pripravlja predstavitev električne različice klasičnega modela Ford Mustang iz leta 1960.

Britansko start-up podjetje namerava pripraviti 499 popolnoma elektrificiranih Mustangov v karoserijski podobi mišičnjaka iz šestdesetih let, za katero so pridobili licenco proizvajalca.  Električne komponente naj bi prispevalo podjetje Arrival, kot se za takšen model spodobi pa naj bi električna različica ponujala dovolj impresivne zmogljivosti.

Pogonski sklop naj bi sestavljal par električnih motorjev s kombinirano močjo 475 “konjev” in 1200 Nm navora, zadostno zalogo energije pa naj bi zagotavljal baterijski paket s kapaciteto 64 kWh, ki naj bi ga bilo možno polniti tudi na 50 kW DC polnilnih postajah. Glede na podane podatke naj bi iz mirovanja dosegel 100 km/h v štirih sekundah, števec pa naj bi se ustavil pri najvišji hitrosti 239 km/h. S povsem napolnjenimi baterijami naj bi njegov doseg znašal do 321 km.

Notranjost naj bi sestavljala uspešna kombinacija retro sloga s pripomočki moderne tehnologije in prilagodljivim digitalnim vmesnikom, več podrobnosti pa, vsaj zaenkrat, še niso razkrili.

Predstavitev bo potekala v času festivala hitrosti v Goodwoodu, pri podjetju Charge Automotive pa so že pričeli s sprejemanjem rezervacij. Za retro konjička, polnega modernih tehnologij, naj bi bilo potrebno odšteti vsaj 335.000 evrov. Prvi primerki naj bi prišli v roke kupcev že letošnjo jesen.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Charge Automotive.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Električni Ford Mustang prihaja v Goodwood"


frgo
4 leta 10 meseci nazaj

mustang iz leta 1960 je gotovo prava redkost

 
Renault in Nissan v razvoj avtonomnih tehnologij s podjetjem Waymo
Audi SQ8 bo na cestah prihodnje leto