Novice

Renault in Nissan v razvoj avtonomnih tehnologij s podjetjem Waymo

Obeta se novo partnerstvo na področju razvoja avtonomnih tehnologij, tokrat naj bi Renault in Nissan s podjetjem Waymo sodelovala na področju ponudbe storitev mobilnosti v Franciji in na Japonskem.

Glede na to, da aliansa Renault – Nissan – Mitsubishi s svojo paleto modelov pokriva večino segmentov ponudbe osebnih in lahkih gospodarskih vozil, nameravajo v sodelovanju z Waymom razvijati ponudbo mobilnosti na področju avtonomnega prevoza oseb in tovora. Waymo naj bi s svojimi izkušnjami s področja tehnologij avtonomne vožnje, pridobljenih tudi s preko 16 milijoni prevoženih kilometrov v vsakdanjem prometu, prispeval svoj delež k razvoju in implementaciji avtonomnih tehnologij v modele voznega parka bodočih partnerjev.

Dogovor naj bi predstavljal osnovo pri razvoju in ponudbi trajnostnih in dobičkonosnih storitev mobilnosti z uporabo avtonomnih tehnologij na področju Francije in Japonske. V prihodnosti predvidevajo tudi širitev na ostale svetovne trge, z izjemo Kitajske. Podjetji Renault in Nissan naj bi na ozemlju njunih matičnih držav za uresničitev načrtov osnovala novo navezo podjetij, namenjenih le razvoju in ponudbi tovrstnih storitev mobilnosti.

Izvršni direktor podjetja Waymo je sodelovanje označil kot priložnost za širitev njihovih avtonomnih tehnologij na globalne trge, medtem ko sta Thierry Bolloré, glavni mož Renaulta, in predsednik Nissana Hiroto Saikawa, poudarila, da bo sodelovanje z Waymom prineslo nove perspektive na področju ponudbe mobilnosti s pomočjo uporabe avtonomnih tehnologij. Cilj obeh podjetij pa naj bi bil čimprejšnji razvoj in ponudba tovrstnih storitev končnim uporabnikom.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Renault. Foto in video: Renault, Waymo. )

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Gen-I s prijaznejšim plačevanjem električnega polnjenja
Električni Ford Mustang prihaja v Goodwood