Novice

Uporabniki Twitterja so glasovali za prodajo Muskovih delnic

Uporabniki družbenega omrežja Twitter so se odločali o prodaji 10-odstotnega deleža delnic Tesle v lasti Elona Muska.

Elon Musk nas ponovno “razveseljuje” s svojimi nenavadnimi odločitvami in tviti. Tokrat sicer ne z objavami o privatizaciji ali v zvezi s kripto kovanci,  ampak s tem, da je odločitev o prodaji deleža njegovih delnic Tesle prepustil uporabnikom družbenega omrežja Twitter.

Pretekli teden je Elon Musk  urad Svetovnega programa za hrano (WFP) pozval k pojasnilu, kako nameravajo s šestimi milijardami dolarjev (5,2 milijarde evrov) rešiti problem svetovne lakote, potem ko so v naslovu prispevka na CNN-u  zapisali, da naj  bi dva odstotka njegovega premoženja rešilo svetovno lakoto. V intervjuju je direktor organizacije WFP David Beasley pozval milijarderje, naj del svojega premoženja namenijo reševanju problema lakote ter pri tem neposredno omenil Elona Muska in Jeffa Bezosa.

Na to se je odzval Musk, ki je na Twitterju objavil zapis, da namerava prodati delnice Tesle in zagotoviti šest milijard dolarjev, če mu pri organizaciji WFP pojasnijo, na kakšen način bi to rešilo problem lakote na svetu. Obenem je še dodal, da bo v tem primeru zahteval dodatne pogoje, ki vključujejo odprtokodno računovodstvo, iz katerega bo razvidna poraba denarja.

Pretekli konec tedna pa je v objavi na Twitterju dejal, da bo prodal 10 odstotkov svojih delnic Tesle v vrednosti 21 milijard ameriških dolarjev (18,1 milijarde evrov), če bodo uporabniki tega družbenega omrežja podprli načrtovano transakcijo. Glasovanja na Twitterju, kjer je Elon Musk postavil preprosto vprašanje da ali ne, se je udeležilo več kot 3,5 milijona uporabnikov, ki so v skoraj 58-odstotni večini glasovali za prodajo.

V ozadju tokratnega šova, ki ga je na Twitterju uprizoril Elon Musk, bi lahko bil tudi nedavno predstavljen predlog zakona v ameriškem senatu, po katerem naj bi obdavčili tudi delnice zelo bogatih posameznikov in jim s tem onemogočili odlog plačila davka na dobičke. Glede na to, da Elon Musk za vodenje Tesle ne prejema plačila, naj bi bil edini način za poravnavo vrtoglavih davčnih obveznosti v zvezi z njegovim premoženjem vnovčenje delnic. Elon Musk naj bi imel približno 23-odstotni delež podjetja Tesla ter solastniške deleže podjetij Neuralink, Boring company in SpaceX.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, MMC. Foto: Steve Jurvetson.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota Aygo X vztraja med najmanjšimi
Kia EV9 bo predstavljala vrh električne ponudbe znamke