Novice

Elon Musk je postal najbogatejši Zemljan

Ustanovitelj podjetij Tesla in SpaceX je z vrha lestvice najbogatejših izpodrinil Jeffa Bezosa, ustanovitelja Amazona, ki je bil na tem položaju od leta 2017.

Konstanta rast delnic Tesle je Elona Muska postavila na vrh lestvice najpremožnejših prebivalcev planeta, saj se s premoženjem v vrednosti okoli 150 milijard evrov (185 milijard ameriških dolarjev) lahko prvič ponaša s tem nazivom. Musk je novico potrdil v svojem slogu preko družabnega omrežja Twitter, saj je sledilcem, ki so ga opozorili na to, odgovoril: “A res, no, gremo nazaj na delo”. Musk, ki je rojen v Južni Afriki, je do nedavnega živel v Kaliforniji, pred kratkim pa naj bi se preselil v davčno ugodnejši Teksas. Milijonar je postal že s 30 leti in ima v lasti približno 20 odstotkov delnic podjetja Tesla, lastniški delež pa ima med drugim tudi v podjetju SpaceX.

Tekom preteklih tednov so delnice Tesle dosegale hitro rast, tako da je vrednost podjetja v preteklem tednu presegla 700 milijard ameriških dolarjev (okvirno 574 milijard evrov), medtem ko je v začetku preteklega leta znašala 115 milijard ameriških dolarjev (94 milijard evrov). Vrednost Tesle sedaj že presega skupno vrednost Toyote, Volkswagna, Hyundaija, GM-ja in Forda.

Tesla je v preteklem letu, kljub pandemiji koronavirusa, skoraj v celoti izpolnila napovedi z začetka leta, saj so prodali le 450 enot manj od napovedanih pol milijona avtomobilov. Občutno so izboljšali tudi rezultate v primerjavi s preteklim letom in letom poprej.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Elon Musk je postal najbogatejši Zemljan"


chad
10 meseci 26 dni nazaj

No evo zdaj je pa dosegel cilj in lahko živi srečno življenje ;D

Tattoo-
10 meseci 27 dni nazaj

Vrednost Tesline delnice je popolnoma izven vseh (ekonomskih) okvirjev in balon vseh balonov! Tesla je letos prodala 500.000 vozil in če bi vrednost podjetja preračunal na število prodanih vozil bi morali vsak avto prodati za 1,4 milijona dolarjev! Posledično je pa tudi “vrednost” Muska zgolj imaginarna…

jack86
10 meseci 27 dni nazaj

Seveda, če folk nateguje na vsakem prodanem avtu. Koncept el. avtomobila je poceni, vendar so zdaj “in” in kar je “in”, se lahko dobro prodaja :). Nova Tesla 3 ni vredna 20k€. Vse ostalo gre njemu v žep

 
Volvo vidi prihodnost predvsem v elektrifikaciji
Hyundai dviguje prah z izjavo o morebitnem sodelovanju s podjetjem Apple