Novice

Mercedes-Benz predstavil novi razred T

Nemški avtomobilski proizvajalec je predstavil prestižnejšo različico enoprostorskega vozila, ki naj bi ga zasnovali z mislijo na aktivne družine.

Podobno kot Citan, ki ga ponujajo v potniški in gospodarski različici, je tudi novi razred T zasnovan na osnovi, ki si jo deli z Renaultovim modelom Kangoo. Novi Mercedes-Benz razred T bo na voljo z bencinskimi in dizelskimi motorji, kasneje pa nameravajo predstaviti še njegovo električno različico, ki bo izhajala iz koncepta EQT.

Kljub precejšnji podobnosti s potniško različico modela Citan Tourer, so pri Mercedesovem razredu T uporabili več stilskih dodatkov iz sveta znamkinih potniških modelov ter mu namenili širšo paleto sodobnih tehnoloških in varnostnih pripomočkov. Tudi mere ostajajo enake kot pri modelu Citan – dolžina: 4,498 m, širina: 1,859 m in višina: 1,811 m ob medosni razdalji 2,716 m.

Zunanjost predstavljenega enoprostorskega vozila je zasnovana v skladu s sodobnimi oblikovalskimi smernicami s spremenjenimi odbijači in dodatki iz kroma, videz pa poleg standardnih 16-palčnih platišč lahko zaokrožajo še nova opcijska 17-palčna platišča iz aluminija.

Tudi notranjosti so, v primerjavi z potniško različico modela Citan, ob uporabi kvalitetnejših materialov dodali več prestiža, poudarjenega z dodatki iz aluminija na volanu in na centralni konzoli. Poleg 5,5-palčnega informacijskega zaslona med inštrumenti bo standardno na voljo informacijsko-multimedijski sistem MBUX s 7-palčnim zaslonom na dotik in povezljivostjo s sistemoma Android Auto in Apple CarPlay. Kupcem bo ob možnosti odklepanja brez ključa na voljo še glasovno upravljanje ter ambientalna osvetlitev, opcijsko pa bo moč izbrati tudi usnjeno oblazinjenje Artico ali obloge iz umetnega usnja Neotex. Novi razred T bo na voljo s številnimi varnostnimi pripomočki in možnostjo razširjenega delovanja asistenčnih sistemov (ADAS) z opcijskim paketom Driving Assistance Package, ki vključuje aktivni nadzor razdalje (Active Distance Assiste Distronic) in aktivnega pomočnika za krmiljenje (Active Steering Assist).

Do prihoda električne različice bo razred T na voljo s paleto bencinskih in dizelskih motorjev. Vstopno dizelsko različico T 160d bo poganjal 1,5-litrski motor s 70 kW (95 KM) in 230 Nm navora, v močnejšem T 180d pa bo motor enake prostornine razvil 85 kW (116 KM) in 260Nm navora z opcijo kratkotrajnega zvišanja moči in navora na 89 kW (121 KM) in 295 Nm. Bencinsko področje pokriva 1,3-litrski turbinsko podprt motor s 75 kW (102 KM) in 200 Nm v različici T 160, ki v najmočnejši izvedbi T 180 razvije 96 kW (131 KM) in 240 Nm navora. Vsi motorji so standardno povezani s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, opcijsko pa bo možno izbrati 7-stopenjsko avtomatiko DCT.

Cene osnovnega modela T 160 z ročnim menjalnikom se na nemškem trgu pričnejo malenkost pod 30.000 evri.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Mercedes-Benz. Foto: Mercedes-Benz.)

 

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Mercedes-Benz predstavil novi razred T"


wildbliw
1 leto 11 meseci nazaj

Načeloma ne izgleda kar lepo, samo armaturka je pa rekorder med vsemi avti v obratno smer.

1 leto 11 meseci nazaj

Avto narejen na osnovi Dacie, po drugi strani pa komentarji kako je Dacia nevaren avto (1 zvezdica, mogoče 2).
Zdaj pa bodi pameten.

xxl
1 leto 11 meseci nazaj

Nič ni narobe s tem avtom, razen, da nam ga poskušajo uturit kot MB.

meganer
1 leto 11 meseci nazaj

Lahko je T, lahko je Ž, lahko tudi y

Je pa še vedno Kangoo.
Motor pa isti kot Dacia (stem ne mislim nič slabega).

40k za tole …..

mrtwelvetrees
1 leto 11 meseci nazaj

Zadnji konec sploh ni lep.

1 leto 11 meseci nazaj

Kateri pa je?

 
Elon Musk od spornih tvitov do lastništva Twitterja
Volkswagen Amarok v novi generaciji že konec letošnjega leta