Novice

Ferrari s 15 novimi modeli, elektrifikacijo in dvigom prodajnih cen

Vse to in še nekaj stvari povrh namerava Ferrari uresničiti na poti do za leto 2022 postavljenega glavnega finančnega cilja: 1,8 – 2 milijardi dolarjev dobička iz poslovanja.

Izvršni direktor Ferrarija, Louis Camilleri, je s tem investitorjem predstavil omilil cilj, zastavljen s strani julija meseca preminulega Sergia Marchionneja, ki je napovedal za enak časovni okvir najmanj dvomilijardni dobiček Če ob strani pustimo duhamorne finančne cilje (in dejstvo, da naj bi za dosego navedenega finančnega cilja konkretno “navili” tudi prodajne cene Ferrarijev) ter se posvetimo tehnični plati strategije, ki naj bi jim omogočila njegovo doseganje, je prva omembe vredna stvar predstavitev kar 15 novih modelov. Mednje spada tudi čisto prvi križanec, katerega začetek prodaje so, glede na Marchionnejevo napoved, ravno tako zamaknili na nekaj let kasnejši termin. Marchionne je namreč izjavil, da naj bi prišel Ferrarijev SUV na tržišče najkasneje leta 2020, zdaj pa so rok podaljšali do 2022. Zamik utemeljujejo z namero opraviti svoje delo, kot se to od Ferrarija pričakuje. Imajo pa zanj že izbrano ime: Purosangue (čistokrvni).

Naslednja v vrsti je elektrifikacija pogonov, s katero bo opremljena več kot polovica vseh proizvedenih Ferarijev leta 2022. Zelo verjetno bo elektrifikacija povezana z nedavno tega prijavljenim patentom svojevrstne izvedbe električnega turbopuhala. V navezi s slednjo bo zelo verjetno povezana tudi vpeljava čisto prvega šestvaljnika v Ferrarije, ki tradicionaliste ravno tako drži na trnih.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Ferrari, Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW, Daimler in Volkswagen pod drobnogledom Evropske komisije
Seat Tarraco je španski Kodiaq iz Nemčije