Novice

Seat Tarraco je španski Kodiaq iz Nemčije

Modelna ofenziva znamk skupine Volkswagen se nadaljuje. Razkrit je še en dolgo napovedovan izdelek. Pred nami so prve uradne fotografije in podatki o čisto novem Seatu Tarraco.

Avto za katerega se je že dolgo govorilo, da bo tehnično osnovan na izpeljanki MQB-A platforme MQB, ki si jo deli s Škodo Kodiaqom in Volkswagnom Tiguanom Allspaceom, je končno tu v vsej svoji zajetnosti.

Od zunanjih mer sta zaenkrat poznani le dolžina s 4.735 milimetri ter višina s 1.658 milimetri. Prva pomeni, da je daljši od Kodiaqa za približno štiri centimetre, kar pomeni, da lahko tudi v njem računamo na do sedemsedežno ureditev notranjosti.

Deljenje sestavnih komponent iz številnih modelov Volkswagnove skupine je seveda razvidno v kabini. Sicer je na vrhu armaturne plošče navidezno lebdeče nameščen 8-palčni osrednji na dotik občutljiv zaslon. Jasno je, da je ta, kot glavnina vseh ostalih stikal in gumbov, skupna Tarracu, Kodiaqu in še mnogim drugim Volkswagnom in »Volkswagnom«. Proti doplačilu oziroma v najbogatejših paketih opreme bo na voljo tudi sodoben 10,25-palčni zaslon namesto klasičnih merilnikov.

Oblikovno naj bi, tako Seat, Tarraco napovedoval smernice za Seate prihodnosti, a dopuščamo možnost, da se to nanaša samo na oblikovne poteze prednjega dela avta z LED žarometoma in zadka s svetili, izvedenimi ravno tako v celoti v tehniki LED.

Motorna ponudba ne razkriva nikakšrnih presenečenj, saj bo ob začetku prodaje obsegala po dva turbobencinarja in dva turbodizla. Vstopni TSI bo 1,5-litrski, opremljen s sistemom aktivnega odklapljanja valjev in 150 »konji«, nad njim pa bo dvolitrski TSI premogel 190 KM. Oba bosta v osnovi povezana s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in prednjim pogonom, močnejši od dvojice pa bo ponujal tudi možnost doplačila za sedemstopenjski dvosklopkovni menjalnik DSG in štirikolesni pogon.

Med TDI-ji bo na voljo samo dvolitrski štirivaljnik z bodisi 150 ali 190 KM. Šibkejši bo dobavljiv kot dvokolesno ali štirikolesno gnan ter z ročnim ali dvosklopkovnim menjalnikom, močnejši pa izključno v povezavi s štirikolesnim pogonom in menjalnikom DSG. Za kasnejšo vpeljavo je Seat napovedal še prihod elektrificiranih opcij pogonov, a nanje lahko računamo šele v drugi polovici 2019.

Prodaja največjega Seata steče v začetku 2019, pri čemer ga bodo potiskali s tekočih trakov v nemškem Wolfsburgu, sicer domu Golfa. Za vse najbolj neučakane pa pravijo, da bodo ponudili trgu prvo pošiljko vozil v sklopu tako imenovane predprodaje že decembra letos. Cene v tem trenutku še niso razkrite, a sklepamo, da ne bodo bistveno drugačne kot za Škodo Kodiaq.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Seat Tarraco je španski Kodiaq iz Nemčije"


tha_man
5 leta 7 meseci nazaj

spredaj slaba kopija Tucsona, zadaj grd, noter dolgočasen… kodiaq je proti temu pravi maneken… Seat je prav hecen, enkrat naredi simpatičen avto, naslednjič pa čisti dolgčas

chad
5 leta 7 meseci nazaj

Saj kar v redu izgleda, verjamem, da je zadnji del samo nerodno poslikan. Narod bo navalil.

5 leta 7 meseci nazaj

Meni pa sploh ne izgleda slabo, pač podobno kot večina suvov v tem razredu , saj nekaj revolucionarnega pri suvih nihče ne naredi in mislim , da tudi ni mogoče niti ni smiselno narediti.

pskoda
5 leta 7 meseci nazaj

Ni napačen. Končni rezultat bodo pokazali €

frgo
5 leta 7 meseci nazaj

seat je dizajnersko žalostno propadel

xxl
5 leta 7 meseci nazaj

VAG skozi išče kam naj uvrsti SEATa. V začetku je bil mišljen kot alternativa Alfi v koncernu FIAT, ker jim nakup Alfe ni uspel. V tem času se je marsikaj spremenilo, tudi Škoda ponuja športnost skozi RS.. Toplo hladno bi opisal uspehe SEATa.

 
Ferrari s 15 novimi modeli, elektrifikacijo in dvigom prodajnih cen
Tehnologija obogatene resničnosti podjetja WayRay zanimiva tudi za Porsche in Hyundai