Novice

Fisker EMotion je luksuzna električno gnana limuzina

Pri ameriškem podjetju Fisker so na sejmu zabavne elektronike v ZDA predstavili dolgo pričakovano prestižno limuzino EMotion, s katero želijo prvenstveno konkurirati Teslinemu modelu S. Fisker EMotion naj bi se ponašal s športnimi zmogljivostmi ter kar 650-kilometrskim dosegom.

Na letošnjem sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu je ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Fisker razkril svoje novo vozilo, ki ga je napovedal že lani poleti. Pri modelu EMotion gre za prestižno limuzino, v kateri je prostora za pet potnikov, ki vanj vstopajo skozi navzgor odpirajoča se vrata.

Vozilo, ki je v veliki meri narejeno iz aluminija in ogljikovih vlaken, zaradi česar naj bi bil precej lažji od Teslinega rivala, naj bi imelo v idealnih pogojih okrog 650-kilometrski doseg ter naj bi presegalo mejnik 250 km/h najvišje hitrosti. Pri znamki Fisker, ki se je pred leti znašla pred bankrotom, pa hkrati navajajo, da bo EMotion omogočal tudi funkcijo avtonomne vožnje 4. stopnje, saj bo opremljeno s tehnologijo LiDAR (Light Detection And Ranging).

Proizvodnja Fiskarjevega modela EMotion naj bi se pričela v ZDA že naslednje leto, osnovna cena pa bo znašala na domačem trgu 129.900 ameriških dolarjev.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Fisker.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota je predstavila samovozeči koncept e-Palette in novo povezavo ponudnikov storitev
Nežna prenova BMW-jevega enoprostorca