Novice

Ford Pro in Deutsche Post DHL Group skupaj v pospešitev elektrifikacije dostavnih vozil

Družbi sta podpisali memorandum o soglasju za pospešitev uvajanja elektrificiranih dostavnih vozil po vsem svetu.

Fordov oddelek za gospodarska vozila Ford Pro bo v okviru načrtovanega sodelovanja družbi Deutsche Post DHL Group dobavil več kot 2.000 električnih dostavnih vozil po vsem svetu ter si s tem še dodatno okrepil vodilni položaj pri uporabi električnih vozil za dostavo na zadnjem kilometru. Podpis memoranduma bo, poleg poudarka zavezi zagotavljanju trajnostnih storitev, obema podjetjema omogočil, da preučita možnost skupnega razvoja prihodnjih izdelkov, skupaj z novimi digitalnimi rešitvami in možnostmi polnjenja.

Sklenjena pogodba zajema celoten sklop rešitev za upravljanje električnega voznega parka in vključuje dostop do povezane programske opreme Ford Pro E-Telematics in rešitev za polnjenje. Ford Pro je v okviru sporazuma že predal prva dostavna vozila E-Transit, ki so postala del voznega parka družbe Deutsche Post DHL Group v več državah. Poleg dostavnikov E-Transit, ki bodo v uporabi po vsem svetu, bo Ford Pro dobavil tudi vozila s prilagojenim zabojnikom za distribucijo v mestnih središčih v Nemčiji.

Podobno kot Ford, ki želi do leta 2035 doseči ničelne emisije pri prodaji vseh vozil in ogljično nevtralnost v svojih evropskih obratih, najkasneje do leta 2050 pa po vsem svetu. se tudi družba Deutsche Post DHL Group zavezuje k uvajanju logistike z ničelnimi emisijami. Za dosego tega cilja nameravajo do konca desetletja vložiti sedem milijard evrov, do leta 2030 pa naj bi za ogljično nevtralen prevzem in dostavo uporabljali 60-odstotni delež električnih vozil, med katerimi bo sedaj tudi linija elektrificiranih vozil Ford Pro.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota s ciljem ogljične nevtralnosti v Evropi do leta 2040
Novo poglavje modela Toyota Prius