Novice

Toyota s ciljem ogljične nevtralnosti v Evropi do leta 2040

Toyota Motor Europe v prizadevanjih za ogljično nevtralnost do leta 2040 razkriva svojo pot do uresničitve tega cilja.

Na nedavnem forumu Kenshiki je podjetje Toyota Motor Europe ob predstavitvi najnovejših dosežkov podjetja razkrilo tehnološko strategijo in vizijo za prihodnost.

Pri Toyoti so se zavezali, da bodo v Evropi najkasneje do leta 2040 postali podjetje z ogljično nevtralno bilanco, po besedah predsednika in izvršnega direktorja podjetja Toyota Motors Europe Matta Harrisona pa se trenutno osredotočajo na dve ključni področji – ogljično nevtralnost in kako jo doseči na vseh področjih njihovega poslovanja ter prehod iz proizvodnega in prodajnega podjetja v ponudnika storitev trajnostne mobilnosti.

Do leta 2030 naj bi vsi evropski proizvodni obrati postali ogljično nevtralni, kar nameravajo doseči z zmanjšanjem porabe energije, prehodom na zeleno energijo ter uvedbo inovacij po vzoru japonskega načela kaizen, ki zmanjšuje emisije ogljikovega dioksida ali pa jih v celoti odpravlja. Poleg tega naj bi zmanjšanje emisij dosegli ob uporabi njihove večtehnološke strategije, ki temelji na uporabi znanstvenih temeljev in strategiji različnih tehnologij elektrifikacije, z uporabo baterijskih električnih vozil in vozil s pogonom na vodikove gorivne celice.

Evropskim medijem so predstavili tudi edinstveno vlogo podjetja Woven Planet Holdings pri prebrazbi znamke Toyota v ponudnika storitev mobilnosti s pomočjo novih programskih platform. Vizija podjetja Woven Planet se osredotoča na mobilnost ljudi, mobilnost blaga in mobilnost informacij, za kar naj bi poskrbeli v okviru nove tehnologije mobilnosti Arene (Software First), tehnologij Toyota Teammate in Lexus Teammate ter Woven City. V okviru prve zagovarjajo načelo, da je najprej treba razviti programsko in šele nato strojno opremo, zato bo programska platforma Arene zagotovila podlago za implementacijo programsko definirane strukture. Za ustvarjanje tehnologij Toyota Teammate in Lexus Teammate sta ključni tehnologija samodejne vožnje in naprednih varnostnih sistemov (ADAS), ki v skladu s pristopom Guardian ADAS vključuje stalen razvoj rešitev za povečanje varnosti in avtonomnih sistemov. Direktor podjetja Woven James Kuffner je predstavil še dodatni vpogled v vlogo futurističnega mesta Woven City, ki nastaja v bližini gore Fuji ter bo postalo edinstven poligon za pospeševanje inovacij in zagotavljanje mobilnosti v prihodnosti.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Robustni Munro Mk1 je namenjen premagovanju terenskih izzivov
Ford Pro in Deutsche Post DHL Group skupaj v pospešitev elektrifikacije dostavnih vozil