Novice

Ford Ranger Raptor s poudarjenimi terenskimi zmogljivostmi

Nova generacija Fordovega poltovornjaka Ranger Raptor predstavlja vrhunsko športno izvedbo in združuje surovo moč z mehansko in tehnično natančnostjo.

Pri Fordu poudarjajo, da je novi Ranger Raptor najnaprednejši doslej ter postavlja nova pravila v zvezi z vrhunskimi terenskimi lastnostmi. Njegov razvoj je potekal v oddelku Ford Performance, kjer so so se osredotočili na to, da zagotovijo ultimativni športni stroj. Dave Burn, glavni programski inženir novega modela zatrjuje, da je novi Ranger Raptor najčvrstejši Ranger, kar so jih kadarkoli izdelali.

Zunanjost Raptorja z novim videzom nadgrajuje drzen in izrazit slog naslednje generacije modela Ranger. Širina in mogočnost sta poudarjeni z razširjenimi blatniki, ki pokrivajo masivna 17-palčna platišča s terenskimi pnevmatikami ter značilnimi žarometi s svetlobnimi elementi v obliki črke C, ki v matrični izvedbi zagotavljajo višjo raven učinkovitosti osvetlitve. Robustnost dodatno izražata čvrst ločen odbijač in velike črke napisa Ford na maski hladilnika.

Tudi zasnova notranjosti Rangerja Raptorja temelji na poudarku terenske zmogljivosti in energičnosti novega modela. Povsem novi športni sedeži spredaj in zadaj po navdihu reaktivnih bojnih letal bodo ob čvrstem bočnem oprijemu nudili še več opore, športni značaj pa poleg usnjenega športnega volana izražajo še poudarki Code Orange na armaturni plošči, oblazinjenju in sedežih, ki se zrcalijo v ambientalni osvetlitvi kabine. Pred voznikom se nahaja 12,4-palčna digitalna armaturna plošča, ki je v navezi z 12-palčnim osrednjim zaslonom informacijsko-multimedijskega sistema Sync 4A. Najnovejša generacija sistema Sync med drugim že omogoča brezžično povezljivost preko sistemov Android Auto in Apple CarPlay.

Za pogon bo skrbel 3,0-litrski bencinski motor EcoBoost V6, ki ob podpori dveh turbin razvije 288 KM in 491 Nm navora v povezavi z 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Od prihodnjega leta naj bi bil na voljo tudi sedanji 2,0-litrski dizelski EcoBlue. Voznik bo s pomočjo tipk na volanu lahko izbiral različne zvočne kulise motorja (Quiet, Normal, Sport in Baja), ki jih bo omogočal elektronsko krmiljen izpušni sistem. Za zagotavljanje vrhunskih voznih lastnosti v vseh razmerah so Fordovi inženirji popolnoma na novo zasnovali vzmetenje, ki optimalno izkorišča delovanje novih blažilnikov Fox in se za izboljšanje voznih lastnosti prilagaja v realnem času. Na voljo bo izbira med načini cestne vožnje (Normal, Sport, Slippery) ali terenske vožnje, kjer bo možno izbrati vozne načine Rock Crawl za plezanje po skalah, Sand za peščene podlage, Mud/Ruts za blato in Baja za sipine.

Novi Ranger Raptor bo prvi modeli iz palete modelov Ranger nove generacije, ki bo na voljo v Evropi in nadaljuje izročilo zmogljivosti ter s svojo zasnovo skrbi za ravnovesje med vsakodnevnimi nalogami in zmogljivostjo. S prvimi dobavami evropskim kupcem naj bi pričeli v zadnjem četrtletju letošnjega leta, bližajoči se prihod tega modela v Evropo pa napoveduje kaskaderski posnetek njegovega skoka s tovornega letala.

Avtomobilizem.com (Vir: Ford. Foto in video: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pred skorajšnjim razkritjem modelov ID.Buzz in ID.Buzz Cargo
Revoz s ponedeljkom predčasno prehaja na eno izmeno