Novice

Razkrita nova generacija poltovornjaka Ford Ranger

Ameriški avtomobilski proizvajalec je predstavil prihajajočo generacijo poltovornjaka Ranger, ki je ob drznejšem videzu tudi tehnološko naprednejši.

Predstavljena nova generacija poltovornjaka srednje velikosti bo namenjena globalnim trgom in bo po besedah predstavnikov Forda še bolj prilagojena potrebam kupcev.

Zunanjost nove generacije sledi smernicam, ubranim pri modelih Maverick in F-150 ter z bolj drznim videzom deluje sodobno in bolj mišičasto. Mogočnost sprednjega dela poudari nova večja maska hladilnika, ki jo ob straneh omejujejo novo zasnovani sprednji žarometi v obliki črke C z markantnimi dnevnimi lučmi (opcijsko bodo na voljo tudi matrični LED žarometi). Mišičasta zasnova novega poltovornjaka se nadaljuje v konturah motornega pokrova in stranskih linijah, ki so nekoliko manj zaobljene v primerjavi s predhodnikom. Manjših sprememb je bil deležen tudi zadek, ki bo prepoznaven po izrazitejših zadnjih lučeh in spremenjenih vratih prtljažnega prostora. Po zaslugi petcentimetrskega prirastka širine in medosne razdalje je odprt prostor, namenjen tovoru, občutno večji, dostop do njega pa olajšajo stranske stopnice, ki so postale del prenovljenega zadnjega odbijača.

Občutne prenove in modernizacije je bila deležna tudi notranjost, ki ob uporabi kvalitetnejših materialov dobiva novo digitalno instrumentno ploščo in nad sredinsko konzolo nameščen zaslon informacijsko-multimedijskega sistema Sync4, ki bo ob pokončni orientaciji na voljo v velikostih 10,1 in 12 palcev. Odklepanje, nadzor in preverjanje stanja avtomobila bodo omogočeni preko aplikacije FordPass, povezljivost in možnost brezžičnih posodobitev pa bo zagotavljal vgrajen modem. Poleg možnosti brezžičnega polnjenja telefona naj bi prenovljena notranjost ponujala še vrsto uporabnih predalov in odlagalnih mest.

Novi Ford Ranger naj bi bil zasnovan na nadgrajeni platformi, ki naj bi omogočala tudi druge vrste pogona, vključno s priključno-hibridnim, ki bo najverjetneje na voljo evropskim kupcem. Na začetku bodo ob bencinskem motorju na voljo tri različice dizelskih motorjev, vključno z novim 3,0-litrskim V6, ki naj bi po besedah predstavnikov Forda ponujal neusahljivo zalogo moči in navora. Poleg novega šestvaljnika bosta dizelske barve zastopala še dve opciji štirivaljnega 2,0-litrskega dizla z eno ali dvema turbinama. Ljubitelji bencinskih hlapov bodo lahko izbrali 2,3-litrski bencinski štirivaljnik EcoBoost, ki je na voljo tudi v modelih Bronco in Mustang. V odvisnosti od trga bodo motorji povezani s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, poleg tega pa bosta na voljo tudi 6-stopenjski in posodobljen 10-stopenjski samodejni menjalnik v povezavi z dvema sistemoma štirikolesnega pogona.

S proizvodnjo nove generacije modela Ranger za globalne trge naj bi pričeli prihodnje leto v proizvodnih obratih na Tajskem in v Južni Afriki, avtomobile namenjene ameriškim kupcem pa naj bi, tako kot trenutno generacijo, še naprej proizvajali v Michiganu. Z naročili naj bi pričeli konec prihodnjega leta, prve dobave pa načrtujejo v začetku leta 2023, – do takrat nam bodo pri Fordu verjetno razkrili še dodatne podrobnosti novega modela, ki naj bi bil na voljo tudi v bolj začinjenih različicah.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Ford. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ionity širi mrežo polnilnic
Suzukijev križanec pelje drugi krog