Novice

Ford Ranger MS-RT flirta z dirkaškim svetom

Ford je najavil ekskluzivno nadgradnjo poltovornjaka Ranger, ki so ga razvili s specialistom za predelave MS-RT.

Novi Ranger MS-RT je zmogljiva različica Fordovega poltovornjaka, ki naj bi jo v prvi vrsti namenili cestni rabi. V vrhu Rangerjeve ponudbe jo bodo postavili ob bok ekstremno terensko navdahnjenemu Raptorju.

Ranger MS-RT je zasnovan na paketu Wildtrak, s katerim si deli bogato opremo, nosilnost za prevoz do ene tone tovora in možnost izbire med izvedbo z enojno in dvojno kabino. Pri Fordovih trgovcih na izbranih evropskih trgih naj bi bil na voljo od poletja 2021, a zaenkrat še ni potrjen njegov prihod na slovenski trg.

Zunanjost zaznamuje prednja maska s satovjem videza ogljikovih vlaken ter integriranimi meglenkami. Bočni profil nakazuje športni značaj vozila, ki ga poudarjajo 20-palčna platišča znamke OZ Racing ter izraziti blatniki in bočne obloge. Oblikovanje naj bi najbolj izstopalo ob izbiri bele Frozen, sive Sea ali črne Agate, pri čemer vtis dopolnjujejo pokrovi zunanjih ogledal videza ogljikovih vlaken, aerodinamični transportni nosilci in oznake MS‑RT.

V potniški kabini ima Ranger MS-RT usnjeno oblazinjenje s kontrastnimi oranžnimi šivi, med dodatki za boljše počutje potnikov so ambientalna osvetlitev ter ogrevanje sprednjih sedežev, za infozabavne vsebine pa poskrbi sistem Ford Sync 3 z 8-palčnim zaslonom na dotik. Na pripadnost modelu opominjajo oznake MS-RT na predpražnikih in oblogah pragov.

Pod pokrovom motorja je nameščen 2,0-litrski dizelski biturbo agregat EcoBlue s 157 kW, dopolnjujeta ga znani 10-stopenjski samodejni menjalnik in sistem štirikolesnega pogona. Pogonski sklop ob navedeni moči razvije 500 Nm navora ter omogoča prevoz tovora z maso do 1.098 kg in vleko prikolic, težkih do 3.500 kg. Kot dodatna oprema za vgradnjo pri trgovcu je na voljo tudi glušnik Maxhaust z upravljanjem prek aplikacije.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bo Project Trinity ponovno vstajenje Phaetona?
Moray Callum zaključuje dolgoletno kariero avtomobilskega oblikovanja

Več vsebin

Novice

Ford Ranger Raptor s poudarjenimi terenskimi zmogljivostmi

Novice

Ford Ranger MS-RT flirta z dirkaškim svetom