Novice

Ford Ranger v platinasti izvedbi

Ameriški avtomobilski proizvajalec je paleti modelov najbolje prodajanega poltovornjaka dodal novo različico, ki se ob več prestiža ponaša s širokim naborom opreme.

Novi Ford Ranger Platinum bo na voljo izključno v petsedežni različici z dvojno kabino in 3,0-litrskim turbodizelskim motorjem V6. Motor ponuja 177 kW (240 KM) moči ter 600 Nm navora in je povezan z 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom s prilagodljivim prestavljanjem in z novo zasnovanimi sklopi, ki dodatno zmanjšajo hrup in vibracije.

Zunanjost različice Ford Ranger Platinum bo prepoznavna po edinstveni sprednji maski in mat kromiranih dodatkih, videz pa zaokrožijo nova 20-palčna platišča s strojno obdelanimi površinami in poudarki v sijajni barvi ebenovine. Standardno prihaja z zatemnjenimi stekli in sistemom za mehko zapiranje zadnje stranice kesona, svojevrsten pa je tudi svetlobni podpis dnevnih luči v matričnih LED žarometih.

Dodana vrednost je opazna tudi v notranjosti z usnjenim oblazinjenjem električno nastavljivih ogrevanih ali hlajenih sedežev, prestiž pa poleg kontrastnih šivov poudarjajo še površine s teksturo temnega javorjevega lesa in prefinjena ambientalna osvetlitev notranjosti. Za prikaz podatkov informacijsko-multimedijskega sistema skrbita 12-palčni zaslon digitalne instrumentne plošče in enako velik sredinsko nameščeni zaslon, preko katerega poteka upravljanje večine funkcij. Informacijsko-multimedijski sistem Sync4 je že v osnovi povezan z naprednim zvočnim sistemom B&O z osmimi zvočniki in ponuja možnost brezžičnega polnjenja mobilnih naprav.

Vozniku v pomoč bo na voljo obsežen nabor asistenčnih sistemov zadnje generacije, standardno pa platinasta različica dobiva 360-stopinjski sistem kamer, aktivnega parkirnega pomočnika, sistem za nadzor mrtvih kotov ter opozorilni sistem in pomoč ob menjavi voznega pasu.

Ford Ranger Platinum predstavlja vrh ponudbe tega modela in se pridružuje že znanim različicam Raptor, Wildtrak in Limited. zahtevnejšim terenskim uporabnikom pa sta od zdaj na voljo za naročilo tudi robustnejša modela Ranger XL in XLT. Fordovi evropski zastopniki so že pričeli z zbiranjem prvih naročil, pričetek proizvodnje nove različice pa je predviden v marcu.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Zeekr X je električni križanec kompaktnih mer
Novo poglavje alianse Renault-Nissan-Mitsubishi