Novice

Zeekr X je električni križanec kompaktnih mer

Znamka električnih vozil pod okriljem kitajskega proizvajalca Geely je razkrila nov model kompaknega križanca Zeekr X.

Tudi tretji produkcijski model znamke Zeekr je zasnovan na Geelyevi električni platformi SEA (Sustainable Electric Architecture) in se z dolžino 4,450 m (širina 1,836 m, višina 1,572 m) uvršča v razred kompaktnih križancev v katerega sodi tudi Smart #1, s katerim si ob enaki medosni razdalji (2,750 m) delita osnovo.

Pri zasnovi novega modela Zeekr X so oblikovalci oddelka za dizajn v švedskem Gothenburgu uporabili nov oblikovalski pristop Krypton, ki sodobne linije združuje z visoko tehnološkimi dodatki. Prepoznavnost sprednjega dela zagotavljajo ozki ločeni sprednji žarometi in minimalistična sprednja maska, ki se skoraj brezšivno nadaljuje v pokrov motorja, medtem ko njegova silhueta ob praktično nevidnih ročkah za odpiranje vrat poudarja dinamičen značaj. Širino zadka povezujejo zadnje LED luči in sredinsko nameščen napis imena znamke. Videz zaokrožajo še elementi nad kolesnimi loki v sijajno črnem barvnem odtenku ter enaka barva strehe in stranskih ogledal.

Pri kitajski znamki zaenkrat še ne razkrivajo točnih specifikacij električnih pogonskih sklopov, glede na podatek o približno štirisekundnem pospešku iz mirovanja do 100 km/h pa lahko predvidevamo, da bo za pogon skrbel podobno zmogljiv pogonski sklop, kot je na voljo v modelu Smart #1 Brabus. Smartov model poganjata dva električna motorja s skupno 315 kW, verjetno pa bomo lahko v novem kompaktnem križanci imeli možnost izbrati tudi šibkejši pogonski sklop z enim električnim motorjem in okrog 200 kW.

Prihod novega modela Zeekr X na kitajski trg je predviden v drugem četrtletju letošnjega leta, točen datum njegovega prihoda v Evropo pa zaenkrat še ni znan.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Zeekr.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi materiali za notranjost vozil prihodnosti
Ford Ranger v platinasti izvedbi