Novice

Novi Ford Tourneo Connect gre stopničko višje

Ford predstavlja večnamensko vozilo, ki prinaša novo raven sloga, vsestranskosti in prostornosti.

Pri zasnovi novega modela Ford Tourneo Connect so imeli pri ameriški znamki v mislih aktiven življenjski slog in uporabnost, ki pride prav tudi na poslovnem področju. Modelu, ki bo tako kot njegov predhodnik na voljo v dveh dolžinah, so namenili udobno in prilagodljivo notranjost, možnost sedmih sedežev ter opcijski štirikolesni pogon.

Zunanjost prinaša drzen in izrazit oblikovalski jezik v skladu s trenutnimi oblikovalskimi smernicami znamke. Sprednji del zaznamujejo močne in izklesane linije, ki izražajo športnost in poudarjajo značilen videz vsake od različic. Različica Sport bo prepoznavna po izrazitih črtah na maski motornega prostora, bolj dinamičnemu delu spodnjega odbijača ter po 17-palčnih platiščih, videz različice Titanium bo poudarjen z mat kromiranimi okrasnimi elementi, zatemnjenimi stekli ter 16-palčnimi platišči, izbira različice Trend pa prinaša sijajno črno obrobo maske. Različica Active v slogu Fordovih športnih terencev ob 17-palčnih platiščih poudarja robustnost s sprednjo masko in satovjem, zaščitnimi oblogami podvozja s kovinskim videzom ter dodatnimi zaščitami karoserije ob blatnikih, pragovih in odbijačih. Novi Ford Tourneo Connect bo na voljo v desetih barvnih odtenkih vključno z modelu edinstveno nianso modre Boundless.

Notranjost zagotavlja še več udobja in praktičnosti, saj je sedeže v drugi in tretji vrsti moč zložiti, preklopiti ali odstraniti in s tem optimalno prilagoditi potrebo po prostoru. Zložljiv je tudi sovoznikov sedež, kar omogoča varen prevoz predmetov dolžine do treh metrov. Ob izbiri opreme Sport bo za podajanje informacij vozniku skrbela digitalna instrumentna plošča z 10,25-palčnim zaslonom, ki lahko deluje tudi v povezavi z osrednjim multimedijsko-informacijskim sistemom. Ta v osnovi prihaja z 8,25-palčnim zaslonom na dotik, medtem ko bo 10-palčni zaslon na voljo ob doplačilu oziroma ob izbiri višjega nivoja opreme. Za več varnosti in v pomoč vozniku bo na voljo široka paleta asistenčnih sistemov, ki med drugim vključujejo pomoč pri preprečevanju trčenja z možnostjo samodejnega zaviranja, sistem za ohranjanje voznega pasu, sistem za prepoznavanje prometnih znakov in aktivni regulator hitrosti.

Za pogon bo na voljo 1,5-litrski turbinsko podprt bencinski štirivaljnik s 114 KM in 220 Nm navora ter dvolitrska dizelska motorja EcoBlue (102 KM-280 Nm in 122 KM-320 Nm). Vsi motorji bodo standardno na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali opcijsko 7-stopenjsko dvosklopčno avtomatiko Powershift, močnejši dizelski motor pa tudi z možnostjo štirikolesnega pogona.

Točen datum prihoda na trg zaenkrat še ni znan, Fordovi trgovci širom Evrope naj bi pričeli z zbiranjem naročil za novi Tourneo Connect prihodnjo pomlad.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Novi Ford Tourneo Connect gre stopničko višje"


meganer
2 leta 7 meseci nazaj

Lahko si upam trditi, da bo prodajni ne-uspeh.

Kapelica je 15000-20000max.

VW-T4
2 leta 7 meseci nazaj

Kapelica je bila toliko… berlingo je že na zgornji meji, kangoo bo sigurno šel preko,…

meganer
2 leta 7 meseci nazaj

Kangoo poglej cene na mobile.de

Je še Caddy pocen 🙂

 
Applov iPhone za nadzor funkcij avtomobila
Obrat Mirafiori bo namenjen proizvodnji električnih vozil