Novice

Fordov električni žrebec prihaja v Evropo

Pri Fordu so predstavili različico električnega Mustanga Mach-E, prilagojeno evropskim željam in zahtevam.

V Londonu je Ford na dogodku “Go Electric” razkril svojega prvega električnega predstavnika, ki bo kmalu na voljo tudi evropskim kupcem. Različici Mustanga Mach-E, ki bo na voljo v Evropi, so Fordovi inženirji prilagodili nastavitve vzmetenja, krmiljenje, sistem elektronske stabilnosti ESC ter nastavitve štirikolesnega pogona, da bi se bolj približali razmeram na evropskih cestah in vozniškim navadam uporabnikov.

Ostale specifikacije ostajajo podobne kot pri modelu, ki je na voljo na ameriškem trgu. Različica z zmogljivejšo baterijo in zadnjim pogonom naj bi imela doseg do 600 km, merjeno po ciklu WLTP, baterija pa podpira hitro polnjenje z močjo do 150 kW. Obenem naj bi bila omenjena različica (zmogljivejša baterija + zadnji pogon) po besedah predstavnikov Forda najbolj priljubljena, saj naj bi se kar 85 odstotkov kupcev odločilo prav zanjo.

Tudi evropski kupci bodo deležni širokega nabora tehnoloških novotarij, vključno z možnostjo posodobitev preko brezžične povezave. Med drugim bo na voljo nova različica multimedijskega sistema Sync s 15,5-palčnim zaslonom, možnostjo povezave v oblaku, integracijo s pametnim telefonom ter glasovnim upravljanjem, ki bo s pomočjo umetne inteligence prepoznaval uporabnikove potrebe ter se temu ustrezno odzival.

Dokončen seznam specifikacij in cen za evropski trg zaenkrat še ni znan, so pa že pričeli s pobiranjem prednaročil. Po načrtih naj bi imeli na območju Evrope v duhu slogana znamkine transformacije “Bring on Tomorrow” do konca prihodnjega leta v ponudbi vsaj 18 novih elektrificiranih modelov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

 

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Fordov električni žrebec prihaja v Evropo"


JG2
5 meseci 30 dni nazaj

Zelo lep, tako zunaj kot noter. Bravo Ford!

Novinec1968
6 meseci 1 ura nazaj

Meni se zdi zanimiv, saj se z dosegom 600 km lahko cel teden vozim v službo in domov, za vikend pa ga napolnim pri starših. Tudi na morje in nazaj pridem s tem dosegom. iPade v notranjosti je uvedel že g. Musk, kaže da gre trend naprej in upam da so informacije na prikazovalnikih prikazane tako, da se ni treba preveč “sprehajati” med meniji.
V ZDA je najcenejši USD 43k. Glede na to zna biti pri nas več kot Eur 60k. Od 0 do 100 km/h pospeši v treh sekundah. Rezervacije že pobirajo, dobava konec leta 2020.

pskoda
6 meseci 22 ur nazaj

Tako lep avto sploh noter, da bi moral vedno nositi vrečko za kozlanje

mito3000
6 meseci 4 ur nazaj

Vozim Forda in tole je res katastrofa. Sploh notranjost s to televizijo je groza

nejc1
6 meseci 3 ur nazaj

Jaz pa ne želim karkoli rečt, preden ga ne vidim v živo. Za novega focusa ste/so tudi jamrali na veliko glede izgleda, sedaj ko so ga ljudje videli v živo je pa mnogim zelo všeč, sploh st line…

 
Nov zagon za Hyundaijev i30
Genesis na vrhu lestvice zanesljivosti J.D. Power