Novice

Ford kmalu z multimedijskim vmesnikom Sync 4

Nova različica programske opreme, namenjena multimedijskim sistemom v vozilih znamke Ford, naj bi nadgradila trenutno z novimi funkcionalnostmi in povezljivostjo.

Pri Fordu so predstavili prve podrobnosti novo razvite programske opreme Sync 4. Ta naj bi najverjetneje prihodnje leto nadomestila obstoječo različico Sync 3, ki je v multimedijskih sistemih avtomobilov Ford na voljo od leta 2016. Sync 4 naj bi ponujal dvakrat več računske moči od predhodnika in naj bi bil zasnovan tudi za uporabo na večjih zaslonih.

V praksi naj bi to pomenilo hitrejše in bolj gladko delovanje, že na prvi pogled pa naj bi bila opazna spremenjena in osvežena grafična podoba. Grafični vmesnik je zasnovan za zaslone velikosti med 8 in 15,5 palcev, kar lahko pomeni, da namerava Ford v svojih prihodnjih modelih vgrajevati večje zaslone. Po nekaterih ugibanjih naj bi bil 15,5-palčni zaslon lahko nameščen v naslednji generaciji modela F-150 ter v prihodnjih električnih modelih znamke, med katerimi prvi prihaja športno uporabni križanec, ki bo oblikovno izhajal iz podobe ikoničnega Mustanga.

V sklopu sistema Sync 4 naj bi bilo s pomočjo večopravilnega modula, na zaslonih večjih od 12-ih palcev, možno prikaz razdeliti med dve okni (večjim in manjšim), tako da naj bi bil mogoč prikaz različnih aplikacij istočasno. Sočasni prikaz navigacije in nadzora zvočnega sistema bi bil tako na voljo podobno kot v posodobljenih sistemih Apple CarPlay in Android Auto. Na največjem, 15,5-palčnem zaslonu pa naj bi bil v načinu “Adaptive Dash Cards” možen prikaz zavihkov večih menijev naenkrat.

Nadgrajena povezljivost naj bi preko povezave z infrastrukturo v oblaku omogočala uporabo naprednih storitev ter prikaza različnih informacij, ki naj bi jih bilo možno iskati tudi s pomočjo glasovnega upravljanja. Novi sistem naj bi poleg tega ponujal še možnost brezžične povezave mobilnega telefona ob uporabi sistemov Android Auto in Apple CarPlay. Po Fordovih napovedih naj bi večina njihovih vozil, ki bodo prišla na trg v prihodnjem letu, že imela možnost nalaganja sistemskih posodobitev preko brezžičnega omrežja, medtem ko sam potek nadgradenj ne bo vplival na uporabo vozila, saj naj bi se nova različica prenesla v ozadju ter aktivirala takoj, ko bo to mogoče.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen pripravlja še en električni koncept ID
Nastaja velikan PSA-FCA