Novice

Francosko oklevanje je privedlo do umika ponudbe za združitev skupin FCA in Renault

Potem ko se uprava Renaulta na treh zaporednih sestankih ni uspela uskladiti glede predloga združitve s strani koncern FCA, so se slednji odločili za umik ponudbe.

Izkazalo se je, da pregovor V tretje gre rado ne drži za zasedanja upravnega odbora skupine Renault, saj je po treh napovedanih razpravah in desetih dneh od uradne potrditve prejema predloga za sodelovanje s skupino FCA prišlo do preobrata v obliki umika ponudbe s strani predlagatelja.

Uprava FCA pod vodstvom Johna Elkanna se je namreč po tretjem neuspelem poskusu uskladitve nesojenih francoskih partnerjev odločila za takojšen umik ponudbe za združitev, ki so jo poslali skupini Renault. Ob tem so v kratkem sporočilu za javnost zapisali: “FCA ostaja trdno prepričan v prepričljivo, preoblikovalno utemeljitev predloga, ki je bil pozitivno ocenjen v širšem krogu vse od predložitve, njegova struktura in pogoji pa skrbno uravnoteženi v smislu zagotavljanja znatnih koristi vsem strankam. Vendar pa je postalo jasno, da trenutne politične razmere v Franciji niso naklonjene uspešni izvedbi takšne kombinacije. FCA se iskreno zahvaljuje Skupini Renault, zlasti njenemu predsedniku in izvršnemu direktorju, pa tudi partnerjem alianse, Nissan Motor Company in Mitsubishi Motors Corporation, za njihovo konstruktivno sodelovanje pri vseh vidikih predloga FCA. FCA bo nadaljeval z izpolnjevanjem svojih zavez ob izvajanju lastne neodvisne strategije.”

Komentar odločitve za umik ponudbe je namenjen dejstvu, da je po včerajšnjih dolgotrajnih pogovorih upravnega odbora skupine Renault ponovno prišlo do preložitve odločitve, ki jo je zahtevala francoska vlada kot Renaultov največji delničar, kar so potrdili tudi v uradnem sporočilu za javnost.

Avtomobilizem.com (Vir, logo: Renault, FCA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW je končno spravil v življenje M8
Jaguar Land Rover in BMW skupaj v razvoj električnih pogonskih sklopov