Novice

Tudi frankfurtski IAA pod močnim pritiskom sprememb v avtomobilski industriji

Po pisanju nemških medijev se tudi mednarodnemu avtomobilskemu salonu v Frankfurtu obeta prestrukturiranje z namenom dolgoročne vzdržnosti.

Nemški Handelsblatt poroča, da naj bi se ob zaključku letošnjega salona predstavniki avtomobilskih proizvajalcev in združenja VDA sestali, da bi  opredelili načrte za prihodnost dogodka.

Podobno kot na drugih dogodkih v avtomobilski industriji je bilo tudi v Frankfurtu čutiti posledice odsotnosti globalnih znamk, kot so Toyota, Nissan, Peugeot, Fiat Chrysler Automobiles in Volvo. Dodatno so domači proizvajalci občutno zmanjšali svoj vložek na tem nekoč izredno pomembnem in velikem dogodku.

BMW je svoj finančni vložek in posledično tudi razstavni prostor reduciral za skoraj dve tretjini, prihranek pa namenil internemu dogodku NextGen junija letos v prostorih matičnega podjetja v Münchnu. Podobno je tudi Daimler zmanjšal svoj vložek za skoraj tretjino in četudi je Porsche ob Maini sicer ponosno razkazoval svežega Taycana, se je njegova prva javna predstava zgodila že teden dni pred odprtjem salona na ločenih namenskih dogodkih.

Handelsblatt še poroča, da se naj bi število razstavljalcev zmanjšalo za 20 odstotkov, razstavna površina pa za 16 odstotkov na 168.000 kvadratnih metrov. Navzoči na salonu so lahko opazili tudi praznine v halah, ki so bile doslej sicer vedno polno zasedene.

Med predlogi naj bi bile ideje, da bi se mednarodni salon v Frankfurtu pretvoril bolj v mobilni dogodek, ki naj bi bil tudi bistveno cenejši za razstavljalce. Ena stvar pa je vsekakor umaknjena s pogajalske mize – nemški jesenski avtomobilski salon bo vsekakor ostal v Frankfurtu in ga ne bodo selili na nobeno drugo razstavišče, bodisi znotraj Nemčije ali v katero drugo državo.

Avtombilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: IAA, Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Tudi frankfurtski IAA pod močnim pritiskom sprememb v avtomobilski industriji"


Bucko99
4 leta 7 meseci nazaj

Ne razumem požrešnosti organizatorjev – plačajo razstavljalci in obiskovalci, pa ne govorim samo o tem sejmu…

 
Vision Mercedes Simplex je sodobni oblikovalski poklon preteklosti
Prvi mož Audija bo prišel iz konkurenčnega BMW-ja