Novice

Prvi električni Lincoln naj bi nastal pod okriljem podjetja Rivian

S Fordom, lastnikom prestižne znamke Lincoln, so v Rivianu sklenili dogovor o razvoju avtomobila na osnovi njihove električne platforme.

Ameriško zagonsko podjetje Rivian je v zadnjem obdobju uspelo zbrati dovolj finančnih sredstev za nadaljevanje razvoja in pričetek proizvodnje njihovega električnega poltovornjaka R1T ter športnega terenca R1S. Poleg odmevnega dogovora z velikanom spletne prodaje, podjetjem Amazon, so sklenili dogovor tudi z ameriško avtomobilsko znamko Ford, ki je v podjetje Rivian vložila 500 milijonov ameriških dolarjev. Prvi skupni projekt obeh podjetij bo razvoj električnega avtomobila, ki naj bi se prodajal pod Fordovo prestižno znamko Lincoln.

Rivian bo v sodelovanju z inženirji znamke Lincoln pričel z razvojem električnega avtomobila na podlagi njihove električne platforme rolke (Skateboard), rezultat njihovega sodelovanja pa naj bi bil prvi popolnoma električni model znamke Lincoln. Novi električni model se bo pridružil priključno-hibridnim različicam športnih križancev Aviator in Corsair Grand Touring, ki trenutno predstavljata elektrificirani del ponudbe znamke Lincoln.

Razvoj in začetek proizvodnje električnih modelov pod znamko Lincoln je nadaljevanje Fordove zgodbe o elektrifikaciji, v katero nameravajo vložiti dobrih 10 milijard evrov in se je pričela s predstavitvijo njihovega prvega električnega križanca Mustanga Mach-E. Joy Falotico, predsednik podjetja The Lincoln Motor Company, je ob predstavitvi projekta poudaril, da sodelovanje s podjetjem Rivian predstavlja ključno točko za njihovo prihodnost, ki vključuje tudi paleto popolnoma električnih modelov. Po njegovih besedah naj bi novi električni model postavil nove meje filozofije Quiet Flight – z vožnjo brez emisij, neomejenimi zmogljivostmi ter povezljivostjo in intuitivnim pristopom.

Avtomobilizem.com (Vir: Lincoln, Autocar. Foto: Lincoln.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
UPS je pri Arrivalu naročil 10.000 električnih dostavnikov
Frankfurt se poslavlja od avtomobilskega salona