Novice

General Motors se pripravlja za vrnitev na evropski trg

Ameriški avtomobilski proizvajalec, ki se je pred petimi leti s prodajo Opla skupini PSA umaknil iz Evrope, naj bi se na evropski trg vrnil s ponudbo električnih modelov.

Potem ko so preteklo leto ponovno obudili predstavništvo v Evropi, naj bi trenutno potekale priprave na pričetek prodaje izbranih modelov. Žal bo potrebno na podrobnejše razkritje njihovih načrtov počakati do prihodnjega leta.

Po besedah direktorja podjetja GM Europe Mahmouda Samare trenutno še ne nameravajo razkriti ciljev v zvezi s prodajo, a je kljub temu oznanil, da so se pri podjetju General Motors odločili za povratek v Evropo predvsem na račun naklonjenosti evropskih kupcev električnim vozilom ter povečanju deleža prodaje električnih vozil na naši strani Atlantika. Obenem je izrazil pričakovanja, da bodo s svojo ponudbo konkurenčni in nameravajo osvojiti dobršen delež kupcev.

Tokrat naj bi se pri podjetju GM odločili za drugačno taktiko kot v preteklosti, ko so evropskim kupcem ponudili drugačno paleto modelov, kot je bila na voljo v Ameriki, saj naj bi bila sedaj njihova ponudba enotna na vseh trgih. Zaenkrat še ne razkrivajo modelov, ki bodo naprodaj v Evropi, iz nekaterih namigov pa lahko sklepamo, da bo vodilno vlogo prevzel Cadillac Lyriq, ki naj bi predstavljal neposrednega rivala modelu Audi e-tron. Poleg tega bi lahko evropskim trgom namenili še omejeno število enot novega modela Hummer ter paleto modelov znamke Chevrolet.

General Motors se je sicer zavezal, da bodo do leta 2035 vsi modeli njihove globalne ponudbe električni, cilj pa naj bi dosegli tudi z občutnimi vlaganji v razvoj električne platforme Ultium, ki že predstavlja osnovo električnemu Cadillacu Lyric, pa tudi robustnejšemu Hummerju EV.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: GM.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept Aceman je znanilec nove podobe družine Mini
Priporočila za enotno poimenovanje asistenčnih sistemov