Novice

Genesis G80 predstavlja znamko v novi luči

Korejska znamka v spletni predstavitvi razkriva podrobnosti novega modela G80, ki prihaja prihodnje leto in naj bi predstavljal jedro njihove ponudbe.

Tretja generacija limuzine G80 poleg športnosti poudarja predvsem prestiž ter uporabo sodobnih tehnologij. S tem korejskega avtomobilskega proizvajalca potisne še stopničko višje med ponudniki tega segmenta avtomobilov. Znamka, ki se je po oceni študije J.D. Power letos prebila na prvo mesto lestvice zanesljivosti, po januarja predstavljenem križancu GV80 uvaja še enega paradnega konja, skoraj pet metrov dolgo limuzino atletskega videza in štirivratne kupejevske zasnove. Zasnovana je na novi platformi znamke, uporaba aluminija pa naj bi omogočila precejšen prihranek na masi, saj naj bi bil novi model 110 kg lažji od predhodnika.

Pogled od spredaj razkriva prestižno zasnovo, kjer prevladuje velika sprednja maska nad režami za zajem zraka. Zasnova prednjih žarometov se naveže na dinamične stranske linije, ki se iztekajo v enako zasnovanih zadnjih lučeh. Novi Genesis G80 s kupejevskimi linijami, poudarjenimi s spodnjim robom vrat v videzu kroma in streho, ki se preko zadnjega stekla in pokrova prtljažnika izteka v integrirani zadnji spojler, oblikovno predstavlja občuten napredek v primerjavi s predhodnikom, športnost pa poleg dvojnega izpuha poudarjajo tudi 20-palčna aluminijasta platišča.

Enak pristop so pri Genesisu uporabili tudi pri zasnovi notranjosti, ki ob 4.995 mm dolžine, 1.925 mm širine in 1.465 mm višine ob medosni razdalji 3.010 mm ponuja dovolj udobja in prestiža, ki ga poudarjajo izbira visoko kvalitetnih materialov, sodoben dizajn in vrsta naprednih tehnoloških pripomočkov. Usnjeni sedeži ergo-motion zagotavljajo udobje s pomočjo sedmih zračnih con, ki se prilagajajo v odvisnosti od izbranega načina vožnje. Pred voznikom se nahaja digitalna instrumentna plošča z zaslonom velikosti 12,3 palcev in trodimenzionalnim prikazom, medtem ko na sredini armaturne plošče kraljuje 14,5-palčni zaslon multimedijskega sistema, ki omogoča brezžične posodobitve ter povezljivost s sistemi Android Auto in Apple CarPlay.

Vozniku bo v pomoč vrsta sodobnih asistenčnih sistemov, ki med drugim vključujejo nadgrajen samodejni sistem vožnje po avtocesti (HDA II), prilagodljiv tempomat z možnostjo učenja (SCC-ML) ter opozorilni sistem za vozila v mrtvem kotu (BCA) in sistem za preprečevanje naleta z možnostjo zaznave pešcev (FCA), parkirni asistent pa bo samodejno parkiral vozilo tudi s možnostjo upravljanja od zunaj.

Pod motornim pokrovom bo možna izbira med turbinsko podprtima bencinskima motorjema prostornine 2,5 litra (224 kW / 304 KM, 421 Nm) ter 3,5 litra V6 (280 kW / 380 KM, 530 Nm), na trgih izven Amerike pa bo na voljo tudi dizelska različica s prostornino 2,2 litra ter 154 kW / 210 KM in 441 Nm navora. Vsi motorji naj bi bili v kombinaciji z zadnjim pogonom, opcijsko pa naj bi bil na voljo tudi pogon na vsa kolesa.

S prodajo novega modela Genesis G80 so v Južni Koreji pričeli 30. marca, medtem ko naj bi bil na ostalih trgih postopoma na voljo v drugi polovici letošnjega leta, najprej pa naj bi prišel v prodajne salone na področju Združenih držav Amerike in Kanade.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Genesis. Foto: Genesis.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW-jev športno uporabni X5 na vodikov pogon
Odpovedan še avtomobilski salon v Parizu