Novice

Korejci investirali 100 milijonov evrov v britanski Arrival

Arrival je zagonsko podjetje s sedežem v Londonu, ki se ukvarja z razvojem in izdelavo baterijsko-električne platforme za dostavnike bodočnosti. Posledično je jasno, da se korejski znamki Hyundai in Kia, na račun tega vložka, nadejata razširiti svojo ponudbo vozil.

Arrival so ustanovili leta 2015 in doslej niso pretirano intenzivno razglašali svojega poslovanja ter dosežkov. Po letih obstoja gre morda res za zagonsko podjetje, a upoštevajoč, da šteje danes že skupno okoli 800 zaposlenih, ga je težko umeščati med zagonska podjetja v običajnem pomenu. Kakorkoli že, doslej so se ukvarjali pretežno z manjšimi projekti, izdelavo modelov za potrebe posameznih naročnikov pa so izvajali pri manjših podjetjih širom sveta.

Podrobnosti Arrivalove druge generacije električne platforme sicer niso v celoti razkrite ali potrjene, a se govori, da naj bi dovoljevala okoli 500-kilometrski doseg z eno polnitvijo in dovoljevala obremenitve do največ 4.250 kilogramov. Ocenjuje se tudi, da bo cena za dostavnik leta 2021, ko steče njegova prodaja, manj kot 40.000 evrov.

Vodja upravnega odbora Arrivala, Denis Sverdlov, je ob najavi investicije skupine Hyundai-Kia v njihovo podjetje povedal, da je navdušen nad dejstvom, da prehajajo iz na nek način »nevidnega« načina poslovanja v partnerstvo s tako renomiranim globalnim avtomobilskim proizvajalcem. S to povezavo si seveda tudi Britanci obetajo svetlo prihodnost. Pričakujejo, da bodo dopolnjujoča znanja in izkušnje obeh pripomogle Arrivalu v preboju na zemljevid največjih proizvajalcev avtomobilske industrije na globalni ravni.

Arrival pravi, da je možno njihovo rolki podobno baterijsko-električno platformo uporabiti za izdelavo različnih tipov dostavnikov, prilagojenih potrebam. Točno to, kar potrebujejo Korejci, saj nameravajo leta 2021 ponudbo svojih električnih modelov razširiti s paleto električnih dostavnikov. Hkrati bo tovrstna razširitev ponudbe pripomogla še k zmanjšanju povprečne stopnje emisij CO2 ravno pravočasno pred naslednjo zaostritvijo pogojev s strani evropske emisijske regulative, ki stopi v veljavo leta 2021.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Arrival, Hyundai-Kia.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Korejci investirali 100 milijonov evrov v britanski Arrival"


srcnik
4 meseci 14 dni nazaj

4 tone nosilnosti, pa 500km dosega, za 40.000€ je malo bosa…

 
GV80 je prvi prestižni športni terenec znamke Genesis
Porsche Boxter GTS in Cayman GTS končno s šestvaljnikom