Novice

Honda Civic Type R Concept P ni šala

Ne, ni prvi april in to, kar vidite na priloženih fotografijah, niso računalniško generirane slike, temveč posnetki čisto prave Honde Civic Type R v izvedbi poltovornjaka.

 

Pravilno ste prebrali. Hondin inženirski oddelek v Veliki Britaniji je šalo vzel zares in predserijski Civic Type R predelal v čisto pravi poltovornjak … no, nekako. Projektu P, kot so ga poimenovali, so odrezali streho in stebriček C ter na njuno mesto namestili varnostno kletko, s katero so avtomobilu zagotovili potrebno konstrukcijsko togost karoserije. Luknjo, ki je zazevala za prednjima sedežema, so preprosto zaprli z narebreno pločevino, slednjo pa so uporabili tudi za obdelavo nakladalnega dela, ki se je sprostil v zadku avta.

Istočasno so iz zadka avta odstranili sedežno klop, s čimer se je Honda Civic Type R Project P spremenila v dvosedežnik. Zanimivo je, da so zadržali zadnji del avta pod višino boka, kar vključuje tudi prtljažna vrata z zajetnim spojlerjem originalnega Type R. Kaže, da dotični inženirji še nikoli niso uporabljali pravega »kesonarja«, saj so prtljažna vrata pustili vpeta zgoraj, s tem pa naredili dostop do vsebine v zadku za uporabnika izrazito neugoden. Pri vsem skupaj spojler primakne piko na i h katastrofalni uporabnosti dostavniškega značaja študije.

Medtem ko je Honda odločena, da študija ne bo dočakala življenja serijsko proizvajanega modela, so povedali, da so v njem zadržali vse bistvene elemente serijskega Civica Type R, vključujoč vse vozne režime. Dejanskih meritev zmogljivosti sicer niso opravili, a ocenjujejo, da naj bi bil poltovornjak zmožen pospešiti do stotice v manj kot šestih sekundah, v vožnji pa naj bi presegal hitrost 265 km/h.

Avto je bolj ali manj namenjen sam sebi, a vodja projekta Alyn James hkrati pojasnjuje, da se igrajo z idejo obiska Nürburgringa. Pri tem imajo seveda v mislih samo en cilj – nov hitrostni rekord. Komu bi podatek o tem, kako hitro se zmore peljati najhitrejši spredaj gnani poltovornjak na svetu okoli Nürburgringa, zares zanimiv, pa je že tema, zrela za gostilniško debato v poznih večernih ali zelo zgodnjih jutranjih urah.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Honda Civic Type R Concept P ni šala"


Fnatic
5 leta 10 meseci nazaj
 
Kombilimuzinski Volkswagen I.D. bo ostal zvest podobi koncepta
Mercedes digitalizira starejše modele z vtičnikom »MercedesMe«

Več vsebin

Novice

Hondin Civic Type-R je novi vladar Nürburgringa

Novice

Renault Clio R.S. 220 Trophy je novi kralj Nürburgringa

Testi

Vroči KameLeon

Seat Leon Cupra 2.0 TSI 290