Novice

Honda in Sony potrdila sodelovanje

V okviru skupnega podjetja naj bi v letu 2025 pričeli s proizvodnjo električnih vozil.

Japonski tehnološki velikan Sony se še naprej intenzivno pripravlja za vstop na trg električnih vozil. Pogovori z japonskim avtomobilskim proizvajalcem Honda so očitno potekali uspešno, saj so že podpisali sporazum o osnovanju skupnega podjetja.

Do konca letošnjega leta naj bi nastalo podjetje Sony Honda Mobility Inc., kjer naj bi nastajali novi električni modeli. Pod okriljem skupnega podjetja nameravajo združiti Hondino tehnologijo in izkušnje s področja avtomobilske proizvodnje, Sony pa bo pokrival področje aplikacij, povezljivosti in multimedije.

Proizvodnja naj bi potekala v Hondinih proizvodnih obratih, novi električni modeli pa bodo nastajali v skladu z najsodobnejšimi tehnološkimi dosežki Honde s področja varnosti in okolju prijazne proizvodnje, uporabili pa naj bi tudi izkušnje, pridobljene pri razvoju storitev mobilnosti in poprodajnih storitev. Pri podjetju Sony bodo poskrbeli predvsem za vključevanje njihovih tehnologij s področja zaznave in grafične obdelave ter telekomunikacij, omrežnih povezav in multimedijskih sistemov.

Pri Sonyu so sicer že leta 2020 predstavili prvi prototip električne limuzine Vision-S, ki nakazuje njihove ambicije in smernice na tem področju, na letošnjem sejmu zabavne elektronike CES v Las Vegasu pa so potrdili nadaljevanje zgodbe s predstavitvijo novega koncepta električnega križanca Vision-S 02.

Obe podjetji naj bi si lastili enakovreden delež novonastalega podjetja Sony Honda Mobility s sedežem v Tokiu, vodenje pa bo prevzel Yasuhide Mizuno, ki je pri Hondi skrbel za avtomobilski sektor. Izumi Kawanishi, trenutni podpredsednik korporacije Sony Group, naj bi postal operativni direktor, Mizuno pa bo deloval v dvojni vlogi – kot izvršni direktor in član upravnega odbora.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Sony.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Honda in Sony potrdila sodelovanje"


cashy
1 leto 10 meseci nazaj

povsod samo še zasloni in ekrani. Ne bo dolgo, ko se bodo otroci rojevali z ekranom namesto oči.

xxl
1 leto 10 meseci nazaj

Pričakovano, glede na to, da so naslednja stopnja avtonomna vozila, žal.

 
Microlino pripravljen na začetek serijske proizvodnje
Volkswagnovi nemški obrati bodo dobavljali ključne komponente za ID. Buzz