Novice

Microlino pripravljen na začetek serijske proizvodnje

Letos poleti naj bi pričeli s prvimi dobavami električnega mikro avtomobila, po katerem je kar precej povpraševanja.

Švicarsko podjetje Micro Mobility Systems, ki sta ga osnovala brata Oliver in Merlin Ouboter, naj bi kmalu pričelo z dobavami majhnega mestnega avtomobila, zasnovanega po navdihu modela BMW Isetta iz petdesetih let prejšnjega stoletja.

Proizvodnja bo potekala v sodelovanju z italijanskim podjetjem Cecomp iz Torina, kjer so iz proizvodnje že prišli zadnji pred-produkcijski primerki. Po polnem zagonu proizvodnje naj bi iz proizvodnje vsakih dvajset minut prišel nov avtomobil, ki bo večinsko (80-odstotno) sestavljen iz komponent, ki jih dobavljajo evropski, večinoma italijanski dobavitelji. Kmalu po začetku proizvodnje, ki se glede na prvotne načrte pričenja z rahlo zamudo, naj bi pričeli s prvimi dobavami kupcem, najprej le v Švici, proti koncu letošnjega leta pa tudi v Nemčiji in Italiji. Pri podjetju Micro Mobility predvidevajo, da bi prodaja drugje v Evropi lahko stekla do konca prihodnjega leta, medtem ko zaenkrat še ne napovedujejo širitve na ostale trge.

Microlino bo namenjen predvsem mestni vožnji in bo na voljo z električnim motorjem moči 12,5 kW, ki bo zadostoval za najvišjo hitrost 90 km/h. V odvisnosti od izbrane kapacitete baterij, bo doseg z enim polnjenjem znašal do 95 km (6 kWh) oziroma do 175 km ob baterijskem paketu kapacitete 10,5 kWh in do 230 km z baterijskim paketom kapacitete 14 kWh. Serijski model bo dolg 2,519 m, širok 1,473 m in visok 1,501 m z dvema sedežema in 230 litrov prostora namenjenega prtljagi. Masa se bo gibala od 497 kg pri različici z najmanjšo kapaciteto baterij do 535 kg ob izbiri baterijskega paketa s 14 kWh.

Pri švicarskem podjetju so prejeli že približno 30.000 rezervacij, cene pa naj bi se pričele pri 14.990 evrih za različico Urban Edition z baterijskim paketom kapacitete 6 kWh.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Micro Mobility. Foto: Micro Mobility.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Microlino pripravljen na začetek serijske proizvodnje"


xxl
1 leto 10 meseci nazaj

Spet predrago za takšno jajčko, tudi če bi toliko stala najdražja verzija. No, vsaj 90 gre, ne pa 45 kot Ami, kateri je sicer precej cenejši.

 
Nio širi ponudbo z novim električnim križancem
Honda in Sony potrdila sodelovanje