Novice

Sony presenetil s konceptom električnega avtomobila

V Las Vegasu so poleg palete izdelkov zabavne elektronike pri Sonyju prikazali tudi koncept električnega avtomobila Vision-S.

Proizvajalec, znan predvsem po svojih izdelkih s področja zabavne elektronike, je zasnoval koncept električnega avtomobila predvsem z namenom prikaza njihovih prizadevanj na področju mobilnosti. Koncept naj bi nastal v sodelovanju z že uveljavljenimi podjetji avtomobilske industrije, kot so Bosch, Continental, NVIDIA in Qualcomm.

Po besedah izvršnega direktorja podjetja Sony, Kenichira Yoshide, je koncept Vision-S nastal na podlagi novo zasnovane električne platforme, ki naj bi jo po nepreverjenih informacijah prispevalo podjetje Magna. Pogonski sklop naj bi bil sestavljen iz dveh električnih motorjev skupne moči 200 kW in naj bi omogočal najvišjo končno hitrost 239 km/h, medtem ko naj bi iz mirovanja dosegel 100 km/h v 4,8 s. Podrobnejših informacij o kapaciteti baterij in dosegu zaenkrat še niso podali.

Tehnologija, vgrajena v koncept, naj bi omogočala avtonomno vožnjo druge stopnje s pomočjo 33 različnih tipal, od CMOS tipal za zajem slike, sistema lidar ter radarske tehnologije, ki omogoča zaznavo oseb in objektov v okolici avtomobila, medtem ko naj bi preko tipal ToF (Time of Flight) avtomobil zaznaval osebe in predmete v notranjosti avtomobila.

Tudi notranjost koncepta je v znamenju sodobne tehnologije, saj so pri Sonyu poskrbeli za vgradnjo velikih zaslonov multimedijskega sistema na naslonjalih prednjih sedežev ter panoramskega zaslona na dotik preko celotne širine armaturne plošče, medtem ko naj bi vrhunski zvok za vse potnike v vozilu zagotavljal zvočni sistem “360 Reality Audio”.

Podobno kot pri modelu Honda e so namesto stranskih ogledal uporabili kamere, ki preko manjših zaslonov podajajo sliko dogajanja za avtomobilom.

Po prvem presenečenju, ki ga je pripravil Sony s predstavitvijo električnega koncepta Vision-S se že porajajo vprašanja, če namerava podjetje resno nadaljevati z delom na avtomobilskem področju in morda celo pripraviti produkcijsko različico električnega avtomobila.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Sony.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Sony presenetil s konceptom električnega avtomobila"


xxl
4 leta 3 meseci nazaj

Po mojem mnenju, danes vsakdo, kateri ima dosti denarja, lahko razvije EV, v sodelovanju s partnerji. EV je vendarle manj kompleksen kot ICE, predvsem tukaj mislim na pogon.

 
Mercedesov koncept Vision AVTR kot nadaljevanje filmske zgodbe
Bosch nad bleščanje sonca z inteligentnim virtualnim senčnikom