Novice

Volkswagnovi nemški obrati bodo dobavljali ključne komponente za ID. Buzz

Tovarne v Braunschweigu, Kasslu, Salzgittru in Hannovru bodo med drugim dobavljale baterijski sistem, električni pogon in podvozje.

Z začetkom proizvodnje modela ID. Buzz so nemške tovarne sestavnih delov začele proizvajati njegove bistvene tehnične komponente, kar predstavlja naslednji korak pri preoblikovanju v dobavitelja sistemov na področju e‑mobilnosti, ki se je začelo leta 2015. Podjetje Volkswagen Group Components namreč razvija in proizvaja osrednje komponente za skoraj vse električne modele koncerna, od Cupra Borna do ID. Buzza, ter namerava do leta 2026 v elektrifi­kacijo svojih nemških tovarn investirati skupno 2,3 milijarde evrov.

Za potniško in tovorno izvedenko ID. Buzz opravlja okrog 200 zaposlenih Volkswagen Group Components celotno montažo sprednje in zadnje preme v novi montažni enoti Barsinghausen blizu Hannovra. S tem se tudi tovarna v Hannovru pridružuje proizvodnji sestavnih delov za platformo MEB; od leta 2024 bo tam potekala tudi montaža baterijskega sistema za platformo MEB za vozila ID. Buzz, ki ga trenutno še vedno dobavlja tovarna sestavnih delov v Braunschweigu. V Hannovru bodo poleg tega izdelovali prilagodljivo hitro polnilno postajo, tj. strojno opremo za vzpostavitev infrastrukture za hitro polnjenje e-vozil.

Električne pogone za platformo MEB izdelujejo v Kasslu. Z lastnim razvojem in proizvodnjo pulznega pretvornika za prihod­nji modularni pogonski sistem koncerna bo ta tovarna v prihodnosti odgovorna tudi za osrednjo enoto električnega pogonskega sklopa. V tovarni v Braunschweigu razvijajo in izdelujejo baterijske sisteme in programsko opremo zanje. V tovarni Salzgitter proizvajajo rotorje in statorje za električni pogon za platformo MEB. Iz te tovarne poleg tega nastaja evropsko središče za baterije koncerna Volkswagen, leta 2025 pa bo tam začela obratovati prva koncernska gigatovarna, ki bo proizvajala baterijske celice.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda in Sony potrdila sodelovanje
Renault Zoe osvežen za poletje