Novice

Honda pri novi generaciji HR-V izpostavlja učinkovitost

Honda je razkrila nekaj podrobnosti nove generacije športnega križanca HR-V, ki bo na voljo z učinkovitim in zmogljivim hibridnim pogonskim sklopom.

Nova Honda HR-V je nastala z željo, da zadovoljijo potrebe sodobnih uporabnikov, zato so Hondini oblikovalci zasnovali vozilo, ki bo učinkovito, uporabno in privlačnega videza. Ob kompaktnih merah je Hondinim inženirjem uspelo doseči uravnoteženost stila športnih križancev s prostornostjo.  Enostavnost uporabe zagotavlja Hondina filozofija, ki zagovarja prepričanje, po katerem je namen tehnologije in dizajna, da služi potrebam voznika in sopotnikov.

Zunanjost nove generacije modela HR-V odlikujejo mehke linije, ki jih dodatno poudarja 10 mm višja oddaljenost od ceste ter zmanjšanje višine strehe za 20 mm v primerjavi s predhodnikom. Estetiko so, v skladu s sodobnimi smernicami oblikovanja modelov tega segmenta, okrepili s kupejevsko zasnovo, poudarjeno z zmanjšanjem sprednjega previsa in povečanjem velikosti koles, ki bodo pri novi Hondi HR-V standardno v velikosti 18 palcev.

Notranjost ob izbiri kvalitetnih materialov in oblazinjenja ponuja izkušnjo premijskega razreda, poudarjeno z občutkom prostornosti in udobja, novi HR-V pa (kljub enakim meram kot pri prejšnji generaciji tega modela) ponuja več prostora. Potniki na zadnjih sedežih bodo imeli 35 mm več prostora za noge, ohranili pa so tudi uporabno funkcionalnost Magic seats, ki ob znižanem nakladalnem robu prtljažnika z ravnim dnom in prostoročnim odpiranjem prtljažnih vrat omogoča optimalen izkoristek prostora in enostavno nalaganje.

Za podajanje informacij in nastavitve bo na voljo Hondin sistem HMI z 9-palčnim zaslonom na dotik, ki je v novi generaciji še odzivnejši in omogoča hitro in enostavno preklapljanje med aplikacijami. Varnost bo pri novi generaciji modela HR-V zagotovljena s skupkom sistemov Honda Sensing, ki vsebuje široko paleto naprednih varnostnih tehnologij in asistenčnih sistemov.

Novo poglavje učinkovitosti odpira Hondina preverjena e:HEV hibridna tehnologija , ki omogoča gladko in prijetno vozno izkušnjo ob odzivnosti in učinkovitosti. Pogonski sklop predstavlja 1,5 litrski i-VTEC bencinski motor v kombinaciji z dvema električnima motorjema zmogljivosti 96 kW (131 KM) in 253 Nm navora in omogoča vožnjo v treh različnih načinih (električni, hibridni in motorni), ki jih samodejno izbira elektronika. Vozno dinamiko zagotavlja možnost izbire treh voznih načinov (Normal, Sport in Econ), nadzor nad rekuperacijo pri zaviranju pa izbira načina B na prestavni ročici, skupaj z izbiro stopnje preko tipk na volanu.

Nova Honda HR-V bo v prodajne salone v Sloveniji predvidoma prišla v v letošnjem decembru, uradno predstavitev pa pri slovenskem zastopniku načrtujejo januarja prihodnje leto.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Honda pri novi generaciji HR-V izpostavlja učinkovitost"


Blinder
2 leta 11 meseci nazaj

Tudi pri hondi kopirajo tisto porsche 993 cez celo sirino vozila siroko zadnjo luc?

 
Prenova Volkswagna Polo v ospredje postavlja digitalizacijo
Novi avtomobili Renault in Dacia bodo imeli varnostno omejeno najvišjo hitrost