Novice

Honda razkrila novo generacijo modela HR-V za ameriške kupce

Pravkar razkriti model bo sicer namenjen ameriškim kupcem, vendar naj bi predstavljal prvi namig o prihodnosti novega križanca, ki bo namenjen tudi Evropi.

Nova Honda HR-V je bila zasnovana z mislijo na mlajše kupce, ki jih želijo pritegniti z športnimi linijami in več dinamike ter jim ponuditi okreten in praktičen avtomobil. Nova generacija Hondinega križanca za ameriški trg je nekoliko zrasla in se po velikosti približala večjemu modelu CR-V s ciljem povečanja konkurenčnosti.

Po besedah Michaela Kistemakerja, podpredsednika družbe Honda v Združenih državah Amerike, naj bi nova Honda HR-V osvojila novo generacijo kupcev in predstavljala pomemben člen znamke na trgu. Dodaja še, da želijo ta segment približati mlajšim kupcem, kupcem različnih kultur ter tistim, ki se prvič odločajo za nakup avtomobila.

Hondini oblikovalci so navdih za zasnovo nove Honde HR-V črpali iz duha avanturizma in športnosti, ki ju poudarjata dolga medosna razdalja in atletski videz.  Čeprav dodatnih podrobnosti zaenkrat še ne razkrivajo, pa je že znano, da naj bi za pogon v skladu z načrtom elektrifikacije skrbel hibridni pogonski sklop, ki bi lahko bil enake zasnove kot pri novi generaciji Honde Civic.

Novi HR-V, ki naj bi ga v Ameriki pričeli prodajati tekom letošnjega poletja, naj bi že predstavljal prvi vpogled v prihodnost novega križanca, ki bo namenjen tudi evropskim kupcem. Postavili naj bi ga ob bok aktualne generacije modela HR-V, a pod drugim imenom, zaenkrat pa pri Hondi še ne razkrivajo, kakšno prodajno strategijo nameravajo ubrati pri prodaji dveh avtomobilov podobne zasnove.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Honda. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Električna Toyota bZ4X pred vrati Evrope
Avtomobilski salon v Ženevi ponovno prihodnje leto