Novice

Hyundaijevo iskanje perspektivnih zagonskih podjetij

Korejski Hyundai Motor Group s pomočjo podjetniškega pospeševalnika išče zagonska podjetja, katerih tehnologije bi lahko uporabili pri modelih prihodnosti.

V okviru podjetniškega pospeševalnika ZERO1NE so odprli razpis, s katerim iščejo zanimiva zagonska podjetja, ki so razvila ali razvijajo tehnologije, da bi jih s pomočjo nadaljnjih vlaganj lahko uporabili pri razvoju novih modelov korejske znamke.

Prijave zainteresiranih podjetnikov nameravajo pri Hyundaiu zbirati tekom meseca julija in naj bi jih preučili do 23. avgusta, ko naj bi pričeli z intervjuji predstavnikov izbranih perspektivnih zagonskih podjetij. Tiste, ki se bodo uvrstili v končni izbor in najverjetneje sodelovali z znamko v prihodnosti, naj bi predstavili 8. septembra.

S tovrstnimi razpisi v okviru pospeševalnika ZERO1NE so pri Hyundaiju pričeli v letu 2018, do sedaj pa so vložili v 39 zagonskih podjetij. Skupno pa so do zdaj na 64 različnih projektih sodelovali s 73 zagonskimi podjetji. Eno od takšnih vlaganj je tudi pred kratkim zaključen nakup podjetja Boston Dynamics, ki se ukvarja z razvojem robotov.

Podjetja, zainteresirana za sodelovanje s Hyundaijem, se lahko s svojimi tehnološkimi rešitvami prijavijo na enega od skupno 45 projektov, za katere pri korejskem avtomobilskem proizvajalcu iščejo možnost sodelovanja. Tematiko projektov določa več skupin znotraj znamke in pokrivajo področja mobilnosti in logistike, zelenih tehnologij, sistemov za izboljšanje uporabniške izkušnje v avtomobilih in interaktivnih vsebin, uporabe umetne inteligence, robotov in dronov, pa tudi izdelave in uporabe materialov, primernih za avtomobilsko industrijo. Sprejemajo tudi predloge izven okvira predlaganih projektov, vendar s pogojem, da so v skladu z osmimi kategorijami, ki so jih določili pri Hyundaiju.

Avtomobilizem.com (Vir: Hyundai, Carscoops. Grafika: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Skrivnostna najava treh novih Audijevih električnih konceptov
Opel načrtuje popolno elektifikacijo do leta 2028