Novice

Ekstremni koncept Cupra UrbanRebel

Cupra bo na dogodku IAA Mobility 2021 predstavila koncept UrbanRebel, ki ponuja vpogled v zasnovo njihovega mestnega vozila prihodnosti.

Po besedah predstavnikov znamke Cupra je novi koncept UrbanRebel najbolj uporniška interpretacija avtomobila in predstavlja oblikovalsko zasnovo mestnega električnega vozila, ki naj bi ga trgu predstavili v letu 2025. Zasnovan bo na koncernski platformi MEB, njegova dirkaška podlaga pa naj bi združevala elektrifikacijo, trajnost, zmogljivost in vznemirljivo estetiko virtualnega sveta.

Glede na to, da je dirkanje del genetskega zapisa znamke Cupra, so se odločili, da vizijo svojega popolnoma električnega mestnega avtomobila najprej predstavijo kot dirkalnik z drznim in vpadljivim videzom. Oblikovalski jezik izraža čustven in pristen videz, ki preseneča z drznostjo. Njegove mere (dolžina 4,080 m, širina 1,795 m in višina 1,444 m) pa kljub dirkaški preobleki že nakazujejo gabarite bodočega mestnega modela

Oblikovno identiteto koncepta UrbanRebel poudarjajo negativna ukrivljenost sprednjega dela s trikotno obliko žarometov in okna, ki ustvarijo videz čelade ter podobno kot pri konceptu Tavascan oblikujejo kontinuiteto oken okoli vozila, ki ustvarja učinek lebdeče strehe. Športnost in dinamiko poudarja atletski videz iz vseh zornih kotov ter velik zadnji usmerjevalnik zraka, ki je poklon dirkalnikom iz virtualnega sveta.

Koncept UrbanRebel združuje čisto elektrifikacijo, trajnost in zmogljivost z vznemirljivo estetiko in digitalizacijo. Poganjal naj bi ga električni pogonski sklop z 250 kW konstantne moči, ki v konici lahko doseže do 320 kW in omogoča pospešek iz mirovanja do 100 km/h v kratkih 3,2 sekundah.

Cupra bo koncept UrbanRebel razkrila na predvečer odprtja novega salona Cupra City Garage v okviru mednarodnega salona mobilnosti IAA v Münchnu.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Cupra.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai Casper za korejske kupce
Dacia Jogger je družinski avtomobil za do sedem potnikov