Novice

Hyundai dodal ekipi še inženirja aeronavtike

Imamo občutek, da ga danes ni pogumneža, ki bi z dovolj veliko gotovostjo znal napovedati, kakšna bo prihodnost osebne mobilnosti. Iz tega razloga si veliki proizvajalci odpirajo vrata v vse možne segmente, eden od njih so tudi leteči taksiji. Hyundai se je zadeve lotil tako, da so vzeli na krov kar nekdanjega strokovnjaka vesoljske agencije NASA.

Doktor Jaiwon Shin je najnovejša pridobitev južnokorejske skupine, kjer je zavzel položaj vodje novoustanovljene divizije UAM (Urban Air Mobility). Glavna naloga oddelka bo postaviti Hyundai na zemljevid proizvajalcev kot vodilno silo na področju urbane mobilnosti po zraku.

V tem trenutku je še prezgodaj, da bi Korejci lahko šli v podrobnosti o bodočem vozilu ali vozilih, ki jih nameravajo razviti, a je na osnovi izraza urbane mobilnosti po zraku moč sklepati, da si za cilj niso postavili Boeinga ali Airbusa, temveč manjša leteča, morda tudi električno gnana  vozila ali drone, opremljene predvidoma tudi z avtonomno funkcionalnostjo.

Hyundai pri tem s ponosom zagotavlja, da je Shin pravi človek za zaupano nalogo oziroma poslanstvo pri Korejcih, saj naj bi se ponašal z več kot 30-letnimi izkušnjami in številnimi projekti na področju razvoja in raziskav mobilnosti po zraku, vključujoč tudi tako imenovano nadzvočno X-letalo in elektrifikacijo letal. Izkušnje naj bi imel tudi s področja upravljanja transporta po zraku, kar bo, tako Hyundai, ključnega pomena razširjanja morebitne ponudbe letečih taksijev.

Korejci v tem trenutku še niso navedli konkretnih časovnih načrtov. So pa zato namignili, da računajo na dolgoročno povrnitev vložka z razlago, da naj bi na globalni ravni osebna mobilnost po zraku leta 2039 predstavljala 1,5 bilijonov vreden posel.

Vse pa kaže, da niso edini, ki imajo resne namene s to vrsto mobilnosti. S tako imenovanimi leteči taksiji se konkretno ukvarja Uber, saj predvideva, da bo leta 2023, s pomočjo Nase, ponudil trgu svojo opcijo transporta ljudi po zraku. Airbus in Audi sta ravno tako združila moči, šepeta pa se tudi o skrivnem projektu, ki naj bi ga razvijali v Marseillu pri Airbusu. Googlov soustanovitelj Larry Page je vložil v zagonsko podjetje Kitty Hawk, ki je v začetku leta 2019 podpisalo pogodbo o sodelovanju na tovrstnem področju z Boeingom. Slednji so tudi sami že odkrito pokazali svoje minule dosežke na tem področju in celo britanski Aston Martin je z proizvajalcem letalskim motorjev Rolls-Royce, ki nima nikakršne povezave z BMW-jevo istoimensko avtomobilsko divizijo, že izkazal interes za ta segment mobilnosti v prihodnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog; Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova programska nadgradnja Tesle prinaša funkcijo Smart Summon
Toyota C-HR po novem tudi z močnejšo različico hibrida