Novice

Toyota C-HR po novem tudi z močnejšo različico hibrida

Japonci širijo ponudbo posodobljenega atraktivnega križanca C-HR z zmogljivejšo različico hibridnega pogona z dvolitrskim štirivaljnikom.

Po Lexusovem UX 250h in Toyotini Corolli je to tretji model Japoncev z močnejšim hibridnim sklopom. V križancu C-HR naj bi razvijal 135 kW ali 184 KM in bo, tako kaže, edina alternativa šibkejšemu hibridu z 1,8-litrskim bencinarjem in nazivnimi 122 KM. Toyota v svojem sporočilu ne omenja 1,2-litrskega bencinarja, kar zelo verjetno pomeni, da bo C-HR dobavljiv samo še s hibridnimi pogonskimi sklopi. Kakorkoli že, močnejši od pogonskih sklopov se ponaša s povprečno emisijo CO2 118 g/km, šibkejši pa s 109 g/km, obakrat merjeno po standardu WLTP.

Poleg novega, zmogljivejšega hibrida pa so pri Toyoti osveženemu C-HR namenili še na novo nastavljeno podvozje, vključno z drugače nastavljeno električno servoojačitvijo volana. Prilagoditve naj bi modelu omogočale udobnejšo vožnjo, še boljše dinamične vozne lastnosti in povratno povednost volana. Nadgrajen paket zvočne izolacije pa naj bi poskrbel za več zvočnega udobja v kabini med vožnjo.

Druge osvežitve modela vključujejo nadgrajen večopravilni sistem, ki podpira povezljivost z mobilnimi telefoni preko aplikacij Apple Carplay in Android Auto. Oblikovno je bil spremenjen prednji del z novim odbijačem, ki poudarja širino avta, in žarometi, ki svetijo v celoti s pomočjo LED tehnike. Tudi zadaj so poskusili oblikovalci dati avtu več navidezne širine z med obema združenima svetilkama razpotegnjenim spojlerjem.

Konkretne podatke o začetku prodaje novinca in njegovi ceni še čakamo. Najbrž pa ne bomo veliko zgrešili, če sklepamo, da bodo cene, vsaj za že obstoječo motorizacijo, ostale na podobni ravno kot doslej. Doplačilo za močnejši dvolitrski hibrid bo najbrž podobno kot pri Corolli, kjer znaša 1.900 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Toyota C-HR po novem tudi z močnejšo različico hibrida"


Bucko99
4 leta 6 meseci nazaj

Pri teh konjih bi moral biti awd, že z šibkejšim motorjem kolesa hitro zavrtijo v prazno…

Bucko99
3 leta 5 meseci nazaj

OK očitno ga še noben ni vozil…

 
Hyundai dodal ekipi še inženirja aeronavtike
Koncept Nissan IMk je videti kot kei avtomobil prihodnosti

Več vsebin

Novice

Toyota bo vpoklicala več kot milijon hibridov

Predstavitve

Toyota s karakterjem

Toyota C-HR: mednarodna predstavitev
Novice

Toyota bo izdelovala kompaktni terenec C-HR v Turčiji

Testi

Zabaven in izstopajoč

Toyota C-HR 2.0 VVT-i e-CVT HSD Launch Edition
Testi

Ravno pravšnji

Mazda CX-30 G122 Plus
Reportaže

Najbolj prepričljiv kompaktni križanec

Novice

PRIMA se je lotila kompaktnih križancev

Testi

Recept za uspeh

Toyota C-HR Hybrid