Novice

Hyundai i30 Fastback N od Rima do Pariza v samo 8:18.49?

Tako je, Hyundanijev sveži izstrelek N se ponaša s samosvojim hitrostnim rekordom. Za pot od Pariza do Rima je Gabriele Tarquini potreboval samo 8 minut in 18,49 sekund.

Rezultat je nelogično hiter za razdaljo med francoskim Parizom in italijanskim Rimom. Kaj pa, če vam zaupamo, da gre za pot med dvema vasicama Roma in Paris na Danskem? V tem primeru je vse skupaj bolj smiselno. Kakorkoli že, gremo nazaj k avtu.

Hyundai je pred uradno predstavitvijo v Parizu prihodnji teden odkril zadnje tančice skrivnosti z njihovega novega nabritega modela i30 Fastback N. Ta si jasno deli celotno podkožno mehaniko s petvratno kombilimuzino i30 N, kar pomeni dvolitrski bencinski turboštirivaljnik z največ 250 ali 275 KM ter nazivnim navorom 353 Nm. Slednji lahko ob aktivaciji tako imenovane funkcije overboost naraste za kratek čas na 378 Nm. Vsa ta moč je v osnovi speljana skozi šeststopenjski ročni menjalnik na prednji kolesni par.

»Osnovni« i30 Fastback N z 250 KM pospeši do stotice v 6,4 sekundah, močnejša Performance različica pa izvede isti šprint 0,3 sekunde hitreje. Pri obeh je najvišja hitrost elektronsko omejena na »nemško tradicionalnih« 250 km/h.

Z namenom prilagoditve avta različnim potrebam in nameram voznika ima tudi i30 Fastback sistem N Grin Control z do petimi različnimi režimi delovanja avta. Ti segajo od »zelenega« Eco, preko običajnega »Normal« in športnega »Sport« do najbolj ostrega N. Za vse, ki bi si radi »zložili« nastavitev avtomobilskih sistemov po lastni želji, pa je tu še prilagodljivi »N Custom«.

Avto jasno kaže svoj značaj tudi z zunanjo podobo ter ureditvijo v kabini. Znotraj so tu športni sedeži in posebno oblazinjenje, zunaj pa poudarjeni blatniki, odbijača ter pragovi s pripadajočimi nizkopresečnimi kolesi in razširjenima kolotekoma. Ne manjkajo niti obvezne značke in napisi »N« povsod okoli in znotraj avta, ki še dodatno opominjajo vse na potencial, ki se skriva v novincu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Hyundai i30 Fastback N od Rima do Pariza v samo 8:18.49?"


Fnatic
5 leta 6 meseci nazaj

Najprej sem mislil, da piše 8ur itd…pa mi je bilo že to čudno in presneto prehitro. Potem pa ta fora….

pskoda
5 leta 6 meseci nazaj

Važno je, kaj bo pokazal na nurburgring-u

xxl
5 leta 6 meseci nazaj

Djabe ti najboljši krog, če ga ne znaš ponoviti. 🙂

 
Tudi BMW serije 3 bo prihodnji teden v Parizu
Škoda Vision RS Concept s priključno-hibridnim pogonom