Novice

Tudi BMW serije 3 bo prihodnji teden v Parizu

Uradna fotografija avtomobila pod delno prosojnim pregrinjalom je vse, kar nam je BMW namenil tik pred dokončnim razkritjem čisto nove serije 3.

Zdaj so pri bavarskem proizvajalcu tudi dokončno potrdili, da bodo čisto novo generacijo serije 3 predstavili prihodnji teden na mednarodnem avtomobilskem salonu v Parizu. Takrat bodo ob fotografijah modela pojasnili tudi vse druge tehnične podrobnosti o novincu.

Kar lahko sami ugibajoče napovemo v tem trenuteku je, da se bo v njegovem nosu vrtelo vse – od trivaljnikov do šestvaljnikov. Da bodo ti združeni bodisi z ročnim šeststopenjskim menjalnikom, proti doplačilu pa bo ta lahko tudi osemstopenjski samodejni, pri čemer bodo slednjega zelo verjetno primaknili celo serijsko nekaterim najmočnejšim izpeljankam. Standardno bo pogon speljan k zadnjemu paru koles, na voljo pa bo tudi štirikolesni pogon xDrive – za najmočnejše šestvaljnike zelo verjetno tudi ta serijsko primaknjen.

Tu bo še četica varnostno-vozno-asistenčnih sistemov, ki bodo deloma umeščeni na seznam serijske opreme, deloma pa med doplačila. BMW je v minulih napovedih serije 3, podobno kot pri vseh nedavno tega predstavljenih novincih, tudi za serijo 3 zagotovil, da so po zaslugi povsem na novo razvitega podvozja in z njegovim izčrpnim testiranjem ter uravnavanjem dosegli še boljše ravnovesje med ostrino dinamike v vožnji na eni strani ter udobja v vožnji na drugi strani. Deloma naj bi se imeli temu zahvaliti tudi zasnovi avta na prilagodljivi konstrukciji CLAR, zaradi katere naj bi bil novinec celo več deset kilogramov lažji od predhodnika.

Začetek prodaje je napovedan za sklepni del letošnjega leta s cenami, ki so zaenkrat še skrbno varovana skrivnost.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Načrtovane menjave v vodstvu Daimlerja
Hyundai i30 Fastback N od Rima do Pariza v samo 8:18.49?