Novice

Hyundai in Uber v ponudbo transportnih storitev z letečimi taksiji

Partnerstvo, sklenjeno z namenom razvoja in proizvodnje električnih letečih taksijev, sta podjetji predstavili na letošnjem sejmu zabavne elektronike CES.

Glede na sklenjen dogovor, predstavljen v Las Vegasu, naj bi Hyundai prevzel razvoj in proizvodnjo bodočih letečih taksijev, medtem ko naj bi Uber prispeval svoje znanje in vire za podporo storitvam, povezanost z ostalimi zemeljskimi transportnimi sredstvi ter komunikacijo z uporabniki.

Eric Allison, vodja Uber Elevate, pozdravlja sodelovanje s Hyundaijem kot prvim pridruženim avtomobilskim proizvajalcem na globalnem nivoju, ter verjame, da bo podjetje sposobno množične proizvodnje kakovostnih in zanesljivih letečih vozil z občutno manjšimi stroški v primerjavi z letalsko industrijo.

Hyundai je sicer že razvil električno leteče vozilo za osebni transport, poimenovano S-A1, ki ga predstavljajo na letošnjem sejmu CES. Namenjen naj bi bil prevozu štirih potnikov s potovalno hitrostjo do 290 km/h na višinah med 300 in 600 metri nad površjem, inovativna tehnološka zasnova pa naj bi še dodatno optimizirala vertikalno vzletanje in pristajanje. Poganjalo naj bi ga več manjših rotorjev, kar naj bi poleg izboljšanih letalnih lastnosti tudi zmanjšalo hrup, njegov doseg pa naj bi znašal do 96 km z enim polnjenjem.

Po besedah predstavnikov podjetja Hyundai naj bi S-A1 sprva letel pod nadzorom pilotov, v prihodnosti pa naj bi letenje potekalo popolnoma avtonomno.

Hyundaijevo sodelovanje z Uber Elevate bo potekalo preko njihovega oddelka Urban Air Mobility (UAM), Jaiwon Shin, vodja tega oddelka, pa poudarja, da je sodelovanje z Uberjem pravi način, kako tovrstno storitev na čim hitrejši način ponuditi širšemu krogu uporabnikov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bosch nad bleščanje sonca z inteligentnim virtualnim senčnikom
Mazda stavi na manjše baterije in podaljševalnik dosega