Novice

Dacia z motorji Eco-G vrača možnost izbire pogona na avtoplin

Dacia je v Sloveniji izkoristila ponovno odprtje prodajnih salonov za predstavitev novosti v njihovi ponudbi, motorje Eco-G. Njihova posebnost je, da so opremljeni s sistemom, ki dovoljuje delovanje motorja na dva različna tipa goriva.

Ker sta ti dve gorivi bencin in utekočinjen naftni plin (UNP) ali po domače avtoplin, je jasno, da pri tem ne gre za posebno tehnično novost. Navsezadnje so tovrstni motorji že dolgo znani v avtomobilskem svetu in jih je nenazadnje tudi Dacia sama v preteklosti že ponujala v svojih modelih.

Novost pa je, da je opcija pogona na avtoplin tokrat združena z njihovim motorjem TCe 100. Motor so že ponudili trgu v modelih Sandero, Sandero Stepway in Duster, kmalu pa se jim pridruži tudi komercialna izpeljanka Logan MCV.

Dacia pri tem ob motorjih Eco-G promovira njihovo preprostost uporabe, manjše emisije, nižje stroške uporabe in dejstvo, da ga bodo v kratkem ponujali v skoraj celotni paleti svojih modelov. Poudarjajo tudi, da je Eco-G preverjena rešitev, ki je, tako kot njihova vozila, cenovno dostopna in s tem izpolnjuje vsa pričakovanja in potrebe uporabnikov vozil Dacia.

Sandero Eco-G je kupcem na voljo za najmanj 9.900 eur, Sandero Stepway Eco-G za najmanj 10.600 eur, Duster Eco-G pa za začetno ceno 13.290 eur. Pri zastopniku še poudarjajo, da je zaradi alternativnega goriva možno dobiti za Dacie z motorjem Eco-G tudi ugoden kredit Eko Sklada z obrestno mero Euribor + 1,3 % in odplačilno dobo do 10 let.

Avtomobilizem.com (Vir in fotografije: Dacia.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Dacia z motorji Eco-G vrača možnost izbire pogona na avtoplin"


xxl
4 leta 15 dni nazaj

Bravo Dacia. Pametna poteza.

 
Toyotin Yaris Cross celo s štirikolesnim pogonom
Hyundai Prophecy prihaja v serijski obliki

Več vsebin

Novice

Dacia z motorji Eco-G vrača možnost izbire pogona na avtoplin

Predstavitve

Prednost sedmih sedežev

Dacia Jogger: slovenska predstavitev
Testi

Dobra alternativa

Renault Clio 1.0 TCe 100 LPG Intense