Novice

Novi modeli znamk Hyundai, Kia in Genesis kmalu z informacijskim sistemom Nvidia

Po letu 2022 naj bi bili vsi novi modeli skupine Hyundai Motor Group že standardno opremljeni z multimedijsko-informacijskim sistemom Nvidia Drive.

Vsi novi modeli znamk pod okriljem skupine Hyundai Motor Group bodo od leta 2022 opremljeni z informacijsko-multimedijskim sistemom Nvidia Drive, ki bo na voljo v celotnem razponu modelne palete – od vstopnih modelov do premijskega razreda. Multimedijski sistem na osnovi platforme Nvidia Drive je že na voljo v novih modelih Genesis GV80 in G80, v prihodnjem letu pa načrtujejo še predstavitev nove digitalne armaturne plošče, ki jo trenutno razvijajo s skupnimi močmi.

Platforma Nvidia Drive je sestavljena iz ustreznih komponent strojne opreme v kombinaciji s paketi programske opreme, ki podpirajo delovanje zvočnega sistema, sistemov za prenos slike, navigacijo ter povezljivost v kombinaciji s povezanimi storitvami, oplemenitenimi s podporo umetne inteligence. Sistem naj bi deloval na podlagi novega operacijskega sistema s podporo povezljivosti, ki so ga razvili znotraj skupine in združuje uporabo podatkov iz podatkovnih baz s podatki, pridobljenimi iz avtomobilskih sistemov in različnih tipal. Uporaba množice razpoložljivih podatkov naj bi vozniku in potnikom omogočila prilagojeno in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.

Paul Choo, podpredsednik tehnološkega oddelka za elektroniko pri skupini Hyundai Motor Group je poudaril, da želijo uporabnikom svojih vozil kot dodano vrednost omogočiti večjo varnost, več funkcionalnosti in zabave preko celotne življenjske dobe avtomobila. Sistem Nvidia Drive je po njihovem mnenju ustrezen zaradi svoje modularnosti in prilagodljivosti ter bo na energijsko učinkovit način zadovoljeval potrebe novih generacij vozil Hyundai, Kia in Genesis.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept Audi RS6 GTO kot poklon dirkalniku Audi 90 Quattro IMSA
Porschejeva zbirka nerazkritih konceptov