Novice

Opel načrtuje popolno elektifikacijo do leta 2028

Podobno kot za ostale znamke njihovega portfelja, pri podjetju Stellantis tudi za Opel pripravljajo strategijo elektrifikacije.

Predstavniki Stellantisa so na spletnem dogodku Stellantis EV Day 2021 predstavili vrsto zavez, ki naj bi njihovih štirinajst znamk popeljale v električno prihodnost. Poleg ostalih novosti so predstavili tudi štiri nove električne modularne platforme, namenjene različnim segmentom vozil.

Novo električno poglavje odpirajo tudi pri Oplu, kjer naj bi do leta 2028 vse modele, ki bodo v prodaji na evropskih trgih, poganjali baterijsko gnani električni pogonski sklopi. Po besedah izvršnega direktorja Michaela Lohschellerja se Opel zavezuje k električni mobilnosti, saj ta tudi po njihovem mnenju predstavlja prihodnost avtomobilske industrije. Z novimi električnimi modeli pri Oplu načrtujejo tudi vstop na Kitajsko, enega največjih avtomobilskih trgov v globalnem merilu.

Elektrifikacija naj bi zajela celotno paleto njihovih osebnih avtomobilov in komercialnih vozil, letos pa naj bi bilo v njihovi ponudbi že devet elektrificiranih modelov, ki naj bi do leta 2024 dobili še baterijsko gnano električno različico.

Pri Oplu napovedujejo tudi reinkarnacijo legendarnega modela Manta, saj so ob predstavitvi koncepta Opel Manta GSe Elektromod dobili veliko spodbudnih odzivov. Serijsko različico znamkine zgodovinske ikone, ki predstavlja temelj inspiracije za njihove modele prihodnosti, naj bi predstavili do leta 2025 in bo seveda na voljo le v čisti električni izvedbi.

Michael Lohscheller še dodaja, da je Opel na poti transformacije v mladostno zeleno globalno znamko z vizijo brezogljične prihodnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Opel. Video in foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundaijevo iskanje perspektivnih zagonskih podjetij
Nove platforme za prihodnost Stellantisa