Novice

Ioniq 6 v Evropi že razprodan

Celotna kvota modelov Ioniq 6 First Edition, ki je bila namenjena evropskim kupcem, je pošla v manj kot 24 urah.

Hyundai je 9. novembra pričel s predprodajo novega električne limuzine Ioniq 6, vseh 2.500 primerkov različice First Edition, ki so bili namenjeni izbranim evropskim trgom, pa so prodali v manj kot 24 urah po pričetku zbiranja naročil. Pri korejski znamki so novo električno limuzino najprej ponudili kupcem na njim ključnih trgih za električna vozila v Evropi – v Nemčiji, na Norveškem in na Nizozemskem ter v Franciji in Veliki Britaniji.

Hyundai Ioniq 6 First Edition bo prepoznaven po 20-palčnih kolesih v mat odtenku črne barve in sijoče črnih dodatkih na odbijačih v kombinaciji s črnimi emblemi iz aluminija. V notranjosti bodo sedeži iz kombinacije posebnega usnja in tkanine Grey Tartan, ki bo predstavljala tudi kontrastne dodatke talnih oblog. Kupce prve različice bodo razveselili še z močnejšim električnim pogonskim sklopom z dvema motorjema s skupno močjo 239 kW (325 KM) in s 605 Nm navora v kombinaciji s štirikolesnim pogonom in zmogljivejšo baterijo kapacitete 77,4 kWh.

Uraden pričetek prodaje novega Ioniq 6 v Evropi je predviden proti koncu letošnjega leta, dobave pa naj bi stekle tekom prihodnje pomladi. Vsem, ki so svoj avtomobil uspeli rezervirati v predprodaji, naj bi jih dobavili v marcu in aprilu prihodnjega leta, ostalim pa naj bi zastopniki znamke poslali ponudbo in dobavne roke, takoj ko bodo imeli na voljo več informacij.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Ioniq 6 v Evropi že razprodan"


1 leto 5 meseci nazaj

Res je, da imajo ti električni avti zelo veliko maso, to je največji razlog, da imajo toliko več KM, je pa resda bi kakšnih 250 konjičkov tudi bilo čisto dovolj za 2t težko vozilo.

1 leto 5 meseci nazaj

A mi lahko kdo razloži zakaj mora imeti električni avto 325 konjev, a ne bi bilo bolje pol manj pa več dosega? Medtem pa ima eActros tovornjak 400 konjev..

Gosic
1 leto 5 meseci nazaj

Zato ker jih ima pač Hyundai. Ko so imeli atmosferske mlince je bilo: kje imajo turbo, kje navor, kje konje… Sedaj pa se najde folk, ki jih konji motijo. Spodaj pa še delničar Stellantisa, katerim je dovolj 136 čebelic. Mimogrede porabe niso nič pretirano večje, porabe se razlikujejo zaradi mase velikosti baterij.
Meni je bolj fascinantno v tej zgodbi to, da ljudje pokupijo nekaj, kar ne morejo še niti stestirati.

drugmirko
1 leto 5 meseci nazaj

zakaj, zakaj…. ker jih ima lahko in ker se “nobel” sliši! in ker pol “potegne bl kot Ferrari”, kar je pa sploh “nadjebačko” in cool…

glede na to, da ima elektromotor že sam po sebi božjasten navor, ki je za na povrh na voljo že pri praktično “neobstoječe” nizkih obratih, teh več 100 konjskih motorjev niti ne rabijo… glede na to, da je energija potrebna za vzdrževanje hitrosti vozila enaka vsoti sili trenja in zračnega upora pri določeni hitrosti, za pospeševanje vozila pa je zadolžen navor, je povsem logičen sklep, da električni avtomobili ne rabijo nič več konjev, kot jih ima primerljiv ICE avto… v bistvu bi jih lahko imeli še manj, ker bi s svojim takoj dostopnim navorom, kljub manjši moči enako velik avto pospešili hitreje, za vzdrževanje hitrosti pa, vsaj pri normalnih hitrostih (ker sila zračnega upora raste s kvadratom hitrosti), ni treba met glih “1500 konjev”… poleg tega, v moji mladosti v “daljnih 70tih” je povprečen avto mel ene 60 konjev, pa smo se kljub temu čist normalno vozili in nič kaj bistveno kasneje kam prišli (150-170 konev so meli resni šprtni avtomobili, teh Ionicovih 300+ pa praktično že superšportniki 🙂 )…..

 
Toyota razkriva koncept električnega križanca bZ
Za razvoj Stellantisovih avtonomnih tehnologij bo skrbelo madžarsko podjetje Aimotive