Novice

Magna Steyr bo za Jaguar izdelovala električni I-Pace

Ralf Speth, izvršni predsednik skupine Jaguar Land Rover, je potrdil, da bodo prihajajoči električni križanec I-Pace izdelovali v graški tovarni Magna Steyr.

Jaguar in Land Rover sta julija leta 2015 podpisala pogodbo z Magno Steyr za izdelavo novih avtomobilov v njihovi tovarni v Gradcu. Takrat pri britanski skupini JLR niso želeli razkriti, kateri izmed modelov bo zapeljal z avstrijske proizvodnje linije, po nedavnem razkritju električnega križanca I-Pace pa so pri Automobilwoche zapisali, da naj bi bil ravno slednji model prvi, ki ga bodo v Magni Steyr izdelovali za Jaguar.

Ralf Speth, izvršni predsednik skupine Jaguar Land Rover, je zdaj formalno potrdil, da bo I-Pace eno izmed dveh modelov, ki jih bo Magna izdelovala za njih. Žal ni želel navesti ali bo drugi model, ki ga bodo proizvajali Avstrijci, tudi električen in ali bo član družine Land Rover.

Magna Steyr je že pričela s širitvijo proizvodnjih zmogljivosti in se pripravljati na povečan obseg dela. Pri nemški reviji Automobil Produktion so pred kratkim zapisali, da skupina IHS Automotive predvideva proizvodnjo okoli 13.000 enot modela I-Pace v letu 2019.

Jaguar je tekmeca Teslinemu modelu X predstavil prejšnji teden na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. V prodajne salone naj bi po napovedih zapeljala v drugi polovici leta 2018. Magna trenutno v svojem obratu izdeluje Mercedes-Benzov razred G in za skupino BMW Minija Countryman. S proizvodnjo slednjega bodo končali ob koncu letošnjega leta, ko bodo pričeli z izdelavo nove serije 5.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Jaguar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poklon legendi: Honda NSX
Koenigsegg in FreeValve predstavljata prvi motor brez odmične gredi