Novice

Jaguarjev električni terenec E-Pace vse bližje realnosti

Jaguar še ni začel s proizvodnjo novega športnega terenca F-Pace, ko so se že pojavile govorice o novem, manjšem terencu, ki se mu bo pridružil v prihodnosti. Novinec se bo imenoval E-Pace, kot sporoča njegova začetna črka v imenu, pa naj bi šlo za povsem električno vozilo.

E-Pace bo s pomočjo nizkega koeficienta zračnega upora 0,28 in s tem izboljšane aerodinamike še bolj učinkovit. Obenem bo postal prvi povsem električen Jaguarjev model in bo v ospredje postavil športni značaj, kljub temu, da bo manjši od modela F-Pace. S pomočjo štirikolesnega pogona bo zanesljiv na vsaki podlagi v še tako zahtevnih vremenskih pogojih, podprt z močjo električnih motorjev pa bo nudil obilico navora in moči za športne užitke.

V naraščajoči družini električnih vozil se bo E-Pace zoperstavil predvsem nedavno predstavljenemu Teslinemu Modelu X in morda še Audiju e-tron Quattro, ki je bil razkrit v Frankfurtu, vendar uradnih novic o njegovi proizvodnji še ni. Jaguar električnega terenca ne bo izdeloval v svoji tovarni, proizvodnja naj bi se po zadnjih informacijah preselila v avstrijsko tovarno Magna Steyr v Gradcu. Tam je Aston Martin izdeloval model Rapide, s tekočega traka pa so zapeljali še številni drugi svetovno znani modeli: Mercedes-Benz razred G, Mini Countryman in BMW X3.

Pri spletnem mediju Automobile navajajo, da bi moral Jaguar letno prodati vsaj 20.000 vozil za zaključek leta v zelenih številkah. Za primerjavo, Tesla načrtuje prodajo 33.000 enot v letu 2015, a navsezadnje bi skupini Jaguar Land Rover takšno vozilo koristilo predvsem zaradi ugleda in pozitivne publicitete.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Glasovno ukazovanje v avtomobilih odvrača voznikovo pozornost
Hondin sveženj novosti