Novice

Junija prihodnje leto konec proizvodnje modela Ford Fiesta

Ford je z objavo krajšega videoposnetka potrdil konec proizvodnje priljubljenega modela Fiesta, ki naj bi ga nadomestili z električno različico modela Puma.

Prva generacija Fordove Fieste je bila predstavljena v letu 1976 in se po stažu uvršča na drugo mesto modelov ameriške znamke, takoj za modelom Transit. V skoraj sedeminštiridesetih letih obstoja je tekom osmih generacij svoje mesto našla v garažah več kot osemnajst milijonov kupcev širom sveta, s skoraj petimi milijoni prodanih primerkov pa ostaja najbolje prodajani avtomobil v Veliki Britaniji.

Pri Fordu so se za slovo priljubljenega modela, kot tudi za konec proizvodnje modelov S-Max in Galaxy, odločili v skladu z načrtom elektrifikacije, po katerem naj bi bili vsi potniški modeli na evropskem trgu električno gnani do leta 2030. Obenem že najavljajo prihod novih električnih modelov, vključno z električno različico modela Puma, ki naj bi jo od leta 2024 proizvajali v romunskem proizvodnem obratu Craiova.

Proizvodnjo modela Fiesta, ki poteka v nemškem proizvodnem obratu Cologne, naj bi zaključili do konca junija prihodnje leto, naročila pa nameravajo pobirati do zapolnitve proizvodnih kvot. Še dobra novica za ljubitelje zmogljivejše različice ST: ta naj bi ostala v proizvodnje še približno leto dni.

Po zaključku proizvodnje modela Fiesta naj bi nemški proizvodni obrat prilagodili proizvodnji električnih vozil in ga preimenovali v Ford Cologne Elektrification Center.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autocar. Foto in video: Ford.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Junija prihodnje leto konec proizvodnje modela Ford Fiesta"


Lignage
1 leto 5 meseci nazaj

Lep filmček.
Lahko bi še izrekli zahvalo Piu Manzuju, ker so imeli v sedemdestih letih od Italjanov dobro idejo za naskočit 🙂

 
Lotus Eletre prihaja v prodajne salone
Iskanje prave usmeritve za Seat